Ο Μπουτάρης απαξιώνει τους επιστημονικούς φορείς της πόλης μας.

http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr/2013/06/blog-post_17.html
Είναι γνωστή η "προσπάθεια " του κ. Μπουτάρη να φανεί ότι ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και για την σύνδεση του με πόλη. Ναι υποτίθεται ότι λέει ο κ. Μπουτάρης  στην ανοιχτή πόλη στο Πανεπιστήμιο, όπως ναι λέει ο κ. Μυλόπουλος στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην πόλη.
Λέτε ότι έχετε εμπιστοσύνη στην επιστημονική επάρκεια του Α.Π.Θ
και το καλείτε να κάνει μελέτες για.......

σημαντικά έργα στην πόλη όπως για τον προσδιορισμό της θέσης που είναι εφικτή αλλά και αναγκαία για να τοποθετηθούν τα αρχαία ευρήματα στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό και την τεκμηρίωση της θέσης αυτής. Γιατί δεν έχετε εμπιστοσύνη στα όργανα της πολιτείας αλλά και στην ίδια την εταιρία "Αττικό Μετρό" που κατ΄ αρχήν εκφράστηκαν με απόλυτες θέσεις υπέρ της μεταφοράς τους στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά;  Η μεταφορά αυτή  μολύνει τον Δήμο και τους δημότες, με τρόπο μόνο εθνικό, πνευματικό, ψυχικό, τουριστικό-αναπτυξιακό, ηθικό, ιδεολογικό, δεοντολογικό. Προσθέστε και την φυσική εξόντωση και θα έχετε την τραγωδία που λέγετε εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.
Γιατί την ίδια ώρα για το θέμα της εξόρυξης του χρυσού στους όμορους νομούς Χαλκιδικής και Κιλκίς των αποστάσεων των εξήντα και σαράντα χλμ που είναι μέσα στην "εμβέλεια" της δυνατότητας ρύπανσης τους με τοξική σκόνη, από την στιγμή που  ζούμε κάθε τόσο την πραγματικότητα της μεταφοράς της σκόνης της Σαχάρας των 1200 χλμ δεν εμπιστευόσαστε την μελέτη του Συμβούλιου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (βλέπε ΕΔΩ) στο οποίο αντιπροσωπεύονται, συνεργάζονται ή πληροφορούν όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου και έχεις εμπιστοσύνη στην μελέτη της μεταλλευτικής εταιρίας η οποία επέλεξε και πλήρωσε αδρά επιστήμονες για να καταλήξουν σε ένα προαναγγελθέν αποτέλεσμα που δεν μπορεί να ήταν άλλο παρά η "άδεια" τους για την πραγματοποίηση της επέμβασης αυτής, χωρίς να λογαριάσουν ή αγνοώντας τις τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν στους δύο νομούς και φυσικά την τρομερή και μη αναστρέψιμη τοξική ρύπανση που θα
επηρεάσει με την αέρια μορφή της ακόμα και τον Δήμο και τους δημότες σας;
Πως γίνεται να έχετε αλλά συγχρόνως να μην έχετε εμπιστοσύνη στο ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά σε διαφορετικές περιπτώσεις; Και στις δύο περιπτώσεις μηχανικοί παίρνουν μέρος, με την διαφορά ότι στο πόρισμα για την μεταλλουργία παίρνουν μέρος και πολλές άλλες ειδικότητες όπως Γιατροί, Γεωπόνοι, Δασολόγοι κλπ.
Απαξιώνετε το Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης που με μελέτη του (βλέπε ΕΔΩ) βγάζει το συμπέρασμα ότι
η λειτουργία της μεταλλευτικής εταιρία θα καταστρέψει τον τουρισμό της Χαλκιδικής και φυσικά  θα επηρεάσει  και αυτόν της ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ που σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον πρώτο.
Μήπως έχει σημασία η ιδεοληψία σας περί επιχειρηματικότητας σας που αγνοεί φυσικά και ανθρώπινα περιβάλλοντα;  Αν νομίζετε ότι είναι έτσι, κάνετε λάθος γιατί και στο καθαρά οικονομικό σκέλος των επιπτώσεων στη  Χαλκιδική και στην  Θεσσαλονίκη οι καταστροφές και οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές.

Απαξιώνετε όλες τις οικολογικές οργανώσεις και φορείς της χώρας και υποσκάπτετε τις οικολογικές (ιδεολογικές και πολιτικές) θέσεις. Φυσικά ο συμπέρασμα βγαίνει "οικειοθελώς" μόνο του. Έχετε φορέσει ένα προσωπείο οικολόγου, ανθρώπου με ευρείς ορίζοντες αλλά αυτό συμβαίνει μόνο για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Γιατί αν ενδιαφερόσασταν πράγματι για τα καημένα τα άγρια ζωάκια θα αγανακτούσατε όχι μόνο για τον τρόπο που ζουν οι αρκούδες αλλά και για την ίδια την ζωή για τα χιλιάδες άγρια ζώα του Κάκαβου, του βουνού των Σκουριών που θα ψοφήσουν τρώγοντας τα χορταράκια όπου θα έχει επικαθήσει η τοξική σκόνη, πίνοντας νερό, όπου θα έχει  αναμειχθεί η  αυτή σκόνη που ανθρώπινα σκοτεινά μυαλά αποφάσισαν να την απλώσουν σε όλη την επιφάνεια της γης, των νερών, της θάλασσας και του αέρα σε μια τεράστια έκταση γύρω από τις εξορύξεις, λόγω του αέρα και των ρευμάτων της ατμόσφαιρας.
Απαξιώνετε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας /ΤΚΜ που με πόρισμα καταπέλτη καταλήγει: προτείνουμε  τη μη έγκριση τηςΜΠΕ για την αδειοδότηση της επένδυσης. (βλέπε ΕΔΩ)
Απαξιώνετε την Γεωπονική σχολή  (βλέπε ΕΔΩ)
Απαγιώνετε το ΙΓΜΕ  (βλέπε ΕΔΩ)
Το έχουν  γράψει πολλοί επιστημονικοί οικονομικοί φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (βλέπε ΕΔΩ)
Το κραύγασαν επαγγελματικοί φορείς, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία μελισσοκόμων, μεταξύ των οποίων και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης,   κτηνοτρόφοι,  Ξενοδόχοι, , Γεωπόνοι , Δασολόγοι και πολλές εκατοντάδες άλλοι φορείς σε όλοι την Ελλάδα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

Η μεταλλευτική εταιρία ήδη ανήγγειλε την καθυστέρηση της έναρξης της εξόρυξης κατά δύο χρόνια λόγω της πτώσης της τιμής του χρυσού. Φαντάζεστε αυτό να συνέβαινε αφού είχε αρχίσει την εξόρυξη και η τοξική ρύπανση είχε καταστρέψει ήδη την τεράστια περιοχή γύρω της;

Εύχομαι τελικά να μην αποδειχθείτε ανάξιος της προσπάθειας που έκανα εγώ και πολλοί Χαλκιδικιώτες, Κιλκισιώτες, Κομοτηναίοι και Εβρίτες κάτοικοι της πόλης για να βγείτε Δήμαρχος και της στήριξης που σας παρείχαμε  μέχρι να καταλάβουμε ότι η ευθύτητα (ή η χοντροκεφαλιά) που υποτίθεται  ότι σας διακρίνει, δεν σας εμποδίζει να συνδιαλέγεστε και να επηρεάζεστε ( αν όχι να λειτουργείτε) σαν πολιορκητικός κριός των διάφορων διαπλεκομένων συμφερόντων.
Κύριε Μπουτάρη μην λειτουργείτε σαν σύγχρονος κοτζάμπασης, βοηθώτας τα τερατώδη διαπλεκόμενα συμφέροντα.   Λειτουργείστε σαν δημοκρατικός Δήμαρχος, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών σας ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Χθες είχατε απολογισμό για το 2012. Ξεχάσατε όμως να βαλετε  το θέμα της παρακώλυσης που κάνετε στο να τεθεί το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  ΘΕΜΑ ΠΟΥ  ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΌ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ, Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΤΗΝ ΓΕΡΝΕΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΣ.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ.
Ένας προκάτοχός σας  δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκε τους Γερμανούς κατακτητές ντροπιάζοντας την πόλη μας και την χώρα μας.
Οι σύγχρονοι Καναδοί κατακτητές, γιατί έχουν άραγε μια τέτοια ευνοϊκή αντιμετώπιση από μέρους σας; Θα επιτρέπετε στον καθένα να υποθέτει; Γιατί πόσο λιγότερο θα καταστρέψουν δουλειές, ανθρώπινες ζωές, την φύση ολάκερη;
Γιατί οι τωρινοί κάτοικοι που αντιστέκονται ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ είναι τρομοκράτες και αυτοί που αντιστάθηκαν στους Γερμανούς, ήρωες; Γιατί οι συνεργάτες των Γερμανών ήταν προδότες και οι συνεργάτες των Καναδών που θα καταστρέψουν ανηλεώς την πατρίδα μας είναι απλώς υπέρ της ανάπτυξης; Γιατί οι μεν μπαίνουν στην φυλακή και οι δε απολαμβάνουν μισθούς και ΧΟΡΗΓΙΕΣ;
Τελειώνοντας, με λύπη μου βλέπω ότι σας περιστοιχίζουν ανθρωπάκια που δεν έχουν κανένα ανάστημα να ορθώσουν απέναντί σας. Όχι ότι έχετε και κανένα ανάστημα μεγάλο...

thessalonikimesaapoeikones