Ο αδίστακτος βουτηγμένος στην κοκαΐνη κακοποιός που θέρισε ζωές

Ο αδίστακτος βουτηγμένος στην κοκαΐνη κακοποιός που θέρισε ζωέςΝεκρός μετά από άγρια μάχη είναι το "αγρίμι" ο Αλβανός κακοποιός Μάριον Κόλα που θέρισε ζωές στην Ελλάδα στην προσπάθεια του να ξεφύγει τη σύλληψη. Δεν δίστασε να βγάλει το καλάσνικοφ πολλές φορές και να σκοτώσει, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα όργωνε την Ελλάδα με στόχο να φύγει στην Αλβανία. Μάλιστα οι αστυνιμοί εκτιμούσαν...
ότι έπαιρνε κοκαΐνη όλο αυτό το διάστημα.
''Είναι η πρώτα και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε'' είχε πει το 2010 στους αστυνομικούς που περνούσαν χειροπέδες στα αιματοβαμμένα χέρια του. Η απειλή έγινε πράξη.
Οπλισμένος σαν "αστακός", με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ήταν αποφασισμένος για μάχη σώμα με σώμα, χωρίς να υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή.

Ήταν 22 Μαρτίου του 2013 όταν έντεκα Αλβανοί υπήκοοι, ανάμεσά τους και ο Κόλα, απέδρασαν από το σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων σε μια πρωτοφανή "πολεμική" επιχείρηση, με ρίψη 18 χειροβομβίδων και ατελείωτες ριπές από καλάσνικοφ.

Εξωτερικά των φυλακών βρέθηκαν έξι κρατήρες που προέκυψαν από τη χρήση επιθετικών χειροβομβίδων, καθώς και 400-500 κάλυκες.

Τρεις από τους δραπέτες συνελήφθησαν άμεσα, ενώ ο τέταρτος λίγες μέρες αργότερα.

Οι υπόλοιποι επτά συνέχισαν τη δράση τους.