Πλήγμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το «όχι» του Κουκουλόπουλου

Πλήγμα στο εσωτερικό του και μάλιστα απo τον ίδιο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Παρι Κουκουλοπουλο δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδιου μετά τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Κουκουλοπουλος στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε...
για ορισμένα άρθρα καταψήφισε το επίμαχο άρθρο 81 για την δημοτική αστυνομία. Είναι γεγονός ότι ο βενιζελικος βουλευτής είχε εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία του με τη κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και είχε προτείνει την κατάργηση των υπουργείων διοικητικής μεταρρύθμισης και Μακεδονίας -Θράκης.

Στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν διάχυτη η δυσαρέσκεια για την στάση του βουλευτή ενώ παράγοντες του κόμματος δεν απέκλεισαν ακόμη και την λήψη μέτρων εις βάρος του.

Ο Π. Κουκουλοπουλος στον πρόσφατο ανασχηματισμό είχε αρνηθεί την θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών γιατί σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη θέση δεν είχε αρμοδιότητες.

Στην πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για 15 άρθρα στην πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως λείπουν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Κακλαμάνης και Πύρρος Δήμας.

Ωστόσο, στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου των ονομάτων εμφανίστηκε ο Πύρρος Δήμας αλλά όχι και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος νωρίτερα είχε υπονοήσει πως δεν θα ψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορά το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε αδιαθεσία και δεν τίθεται θέμα.