To πράσινο τσάι ασπίδα κατά των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη του ερευνητικού κέντρου για το καρκίνο Vanderbilt-Ingram στις ΗΠΑ, οι γυναίκες που πίνουν σε τακτική βάση πράσινο τσάι έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο στο έντερο, το στομάχι ή τον οισοφάγο. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ιατρό Sarah Nechuta και τον επιδημιολόγο Wei Zheng μελέτησαν συνολικά 75,000 γυναίκες από........ τη Κίνα ηλικίας 45 ετών και άνω. Οι γυναίκες ερωτήθηκαν αν πίνουν τσάι, και αν ναι ποιο και πόσο συχνά. Οι περισσότερες απάντησαν ότι  έπιναν πράσινο τσάι και μάλιστα σε τακτική βάση.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού (τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα) σχετίζονταν με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου,τουλάχιστον κατά 17%, στο πεπτικό σύστημα. Όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση, τόσο μικρότερη ήταν και η η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Για παράδειγμα, όσες έπιναν 2-3 κούπες την ημέρα είχαν 21 % μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο στο πεπτικό τους σύστημα.

"Για όλους τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, ο κίνδυνος καρκίνου ήταν μειωμένος μέχρι και 27 τοις εκατό ενώ για το το καρκίνο του παχέος εντέρου, ο κίνδυνος εμφάνισης ήταν μειωμένος μέχρι και 29 τοις εκατό. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ιδιαίτερα ευεργετική" είπε η Nechuta.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα ήταν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τσάι σε συχνή βάση ήταν πιο μορφωμένες, ασκούταν περισσότερο και έτρωγαν περισσότερα λαχανικά. 

Το όνομα της έρευνας είναι "Prospective cohort study of tea consumption and risk of digestive system cancers: results from the Shanghai Women's Health Study."

Σχετικά Άρθρα
Τελικά αδυνατίζει το πράσινο τσάι ?: Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που ρίχνει φως στο μύθο ότι το πράσινο τσάι αδυνατίζει