Μετά την εκτέλεση της ΕΡΤ στο βάθος εκλογές

Και... ξαφνικά το δόγμα σοκ που αποφάσισε να τηρήσει το Μαξίμου με το λουκέτο στην ΕΡΤ επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές λόγω των αντιδράσεων των άλλων δύο εταίρων. Μάλιστα κάποιοι τις τοποθετούν μαζί με το άνοιγμα της ... νέας ΕΡΤ εκεί προς τον Σεπτέμβριο.

Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στις εκλογές είναι δύο. Αφενός μια κίνηση από μέρους της ΝΔ ώστε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον......

ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου ένα ... ατύχημα.

Απ' τη μια λοιπόν το Μαξίμου ίσως επιλέξει έναν αιφνιδιασμό επιχειρώντας να αποσαφηνίσει το πολιτικό σκηνικό δημιουργώντας ένα κλήμα διπολικής αναμέτρησης, καθώς πιστεύει ο η συγκυρία ευνοεί. Ήδη δημοσκοπικά φαίνεται ότι η ΝΔ ανακάμπτει και παράλληλα απ' τη μεριά της ΝΔ η ρήξη όπως τη χαρακτηρίζουν με το κατεστημένο του δημοσίου, όπως η ΕΡΤ, πιστεύεται ωφελεί την εικόνα του κόμματος.

Οι εκλογές όμως μπορεί να μην είναι και μια κίνηση μελετημένη, αλλά αναγκαστική. Αυτό λόγω ατυχήματος καθώς η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των τριών εταίρων μπορεί να ξεφύγει απ' τον έλεγχο.

Αν και σε μια περίοδο όπου δημοσκοπικά τουλάχιστον ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ μοιάζουν να έχουν λόγους να επιδιώξουν μια εκλογική αναμέτρηση το γεγονός ότι ο μόνος εταίρος που έχει οφέλη από τη συγκυβέρνηση είναι η ΝΔ αρκεί ως λόγος ώστε κάποιοι να επιλέξουν τη λογική της σύγκρουσης.

Άλλωστε η επόμενη περίοδος επισημαίνουν κάποιοι με νόημα δεν είναι απλή και εύκολη υπάρχει δύσκολο νομοθετικό έργο και σε μια εκλογή στη Βουλή το ατύχημα μπορεί να υπάρξει...

Όλα αυτά με αφορμή την ΕΡΤ. Όχι, απλά με την υπόθεση της ΕΡΤ ήρθε στο φως η απόφαση του Μαξίμου να κινηθεί αυτόνομα σε αποφάσεις που απαιτούν ρήξη και ταυτόχρονα ήρθε στο η δυσφορία των άλλων δύο εταίρων με ξεκάθαρο τρόπο.
Τα επιτελεία μόλις άρχισαν να μετράνε κέρδη και απώλειες απ' τη στάση τους...