Ο Κουβέλης έτοιμος για όλα!!!!!!

Συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα για τη στήριξη της κυβέρνησης ανοιχτά, ενώ διαβεβαιώνουν το matrix24.gr πως «σε κάθε περίπτωση, δεν τελείωσε τίποτα, αντιθέτως όλα τώρα ξεκινούν».
Ήδη, σήμερα, η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για άρση της κυβερνητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μπαίνει λουκέτο στη .........

δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Παράλληλα, κατά πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης δέχεται εισηγήσεις από στενότατους συνεργάτες του να φτάσει τη σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου στα άκρα, ακόμη κι αν αυτό σημάνει αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Συν τοις άλλοις, στην Αγίου Κωνσταντίνου ολοένα και περισσότεροι βλέπουν πίσω από τον αιφνιδιασμό Σαμαρά ακόμη και εκλογικό σχεδιασμό. «Ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τους εταίρους του. Δεσμεύθηκε ότι δε θα κάνει τίποτα ώσπου να υπάρξει συμφωνία και ξαφνικά έκλεισε την ΕΡΤ. Μήπως θέλει να μας εξωθήσει να τον ρίξουμε;», διερωτώνται κορυφαίες πηγές της ΔΗΜΑΡ, υπονοώντας ότι, σ’ αυτή την περίπτωση, ο Φώτης Κουβέλης θα σκεφτεί σοβαρά να σηκώσει το γάντι του Μαξίμου.

Εκλογές το φθινόπωρο;
Άλλωστε, οι συνθήκες που διαμορφώνονται -αν κανείς από την τρικομματική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω- είναι εκρηκτικές. Αυτό διότι, όπως σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, τόσο η ίδια όσο και το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία εντός 45 ημερών πρέπει να έρθει στη Βουλή και να κυρωθεί το αργότερο εντός τριών μηνών, από την Ολομέλεια -και όχι από θερινό τμήμα- του Σώματος. Αυτό, κατά πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, δίνει τη βάση προκειμένου τον προσεχή Σεπτέμβριο, στη σχετική ψηφοφορία, να χάσει η κυβέρνηση την δεδηλωμένη και να στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο -δηλαδή πριν τις γερμανικές εκλογές…
Εσωκομματικές πιέσεις
Όπως προαναφέρθηκε, ο Φώτης Κουβέλης δεν πιέζεται μόνο από την αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική στάση του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και από στελέχη του κόμματός του. Το «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ, με χθεσινή ανακοίνωσή του, ζητεί, ουσιαστικά από τον πρόεδρο του κόμματος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αν ο πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω. «Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να απαιτήσει την άμεση ακύρωση της απόφασης διάλυσης της ΕΡΤ και, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων και πρωτοβουλιών της Νέας Δημοκρατίας την τρέχουσα περίοδο, να επανεξετάσει άμεσα τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου.