Μόσχα: Δωρεάν νερό σε σταθμούς του μετρό λόγω... ζέστης

mosxa-dwrean-nero-se-stathmoys-toy-metro-logw-zesthsΣε δωρεάν παροχή πόσιμου νερού στους επιβάτες έξι σταθμών του μετρό της Μόσχας  λόγω των υψηλών θερμοκρασιών - ρεκόρ για τη ρωσική πρωτεύουσα προχωρεί ο δήμος της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου, Μαξίμ Λιξούτοφ, τις οποίες δημοσιεύουν οι Moscow Times...
«Από σήμερα, μοιράζουμε δωρεάν πόσιμο νερό στους σταθμούς Σοκόλ, Αεροπόρτ, Ντιμιτρόφσκαγια, Τιμιριαζέβσκαγια, Μπελιάγιεβο και Πετρόφσκο – Ραζουμόφσκαγια», ανέφερε ο κ. Λιξούτοφ στο πρακτορείο Interfax.

Ομάδες ιατρών βρίσκονται ήδη επί ποδός στους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου λόγω της πρωτοφανούς ζέστης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να επέμβουν, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος της Μόσχας.

Τόνισε δε ότι η διοίκηση του μετρό έχει αλλάξει τα συστήματα αερισμού του υπόγειου σιδηροδρόμου από το 2012 για να σταθεροποιεί σε ανεκ τά επίπεδα τη θερμοκρασία στους πλέον πολυσύχναστους σταθμούς, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 το ίδιο θα έχει συμβεί και στους υπόλοιπους.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η θερμοκρασία στη Μόσχα άγγιξε τους 31-32 βαθμούς Κελσίου και το κύμα ζεστών αέριων ρευμάτων στην πόλη δεν αναμένεται να κοπάσει το σαββατοκύριακο.

«Μείωση της ζέστης δεν αναμένεται πριν τη Δευτέρα», ανέφερε η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία.