Στη Βουλή η δικογραφία για την επίθεση Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάζει, άμεσα στην Βουλή, τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, σχετικά με την χθεσινή επίθεση,σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη...
Ο φάκελος με το προανακριτικο υλικό έφτασε, απο την Αστυνομία, στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει, προηγουμένως, η Βουλή να έχει άρει τη βουλευτική του ασυλία, οπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές στέλνουν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.

Χθες το μεσημέρι και με αφορμή τη ματαίωση- με επέμβαση των ΜΑΤ- του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος, ο «Καιάδας» της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο Γιώργο Καμίνη, καθώς εκείνος είχε δώσει την εντολή να απαγορευτεί η διανομή τροφίμων στο χώρο της πλατείας.

Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν τελικά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται απέναντι από το παλιό Φρουραρχείο, που είναι σήμερα κοινωνική υπηρεσία του δήμου, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα αγαθά για άστεγους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εμφανίστηκε εκεί κάποια στιγμή ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο οποίος πήγε να επισκεφθεί την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Τον είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και κινήθηκαν εναντίον του, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο με αποτέλεσμα να γίνουν συγκρούσεις.

Ο Γιώργος Γερμενής πάντως κατάφερε να εισβάλει στο χώρο και να «ορμήσει» εναντίον του δημάρχου, καταφέρνοντας να γρονθοκοπήσει ένα 12χρονο κοριτσάκι

Μάλιστα σύμφωνα με μαρυτρίες ο βουλευτής έφερε και όπλο.

Οι αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειας του Γιώργου Καμίνη συνέλαβαν το Γιώργο Γερμενή και η υπόθεση πέρασε από τον πόλεμο ανακοινώσεων στο χορό των εκατέρωθεν μηνύσεων.