Συναγερμός στο Λονδίνο: «Άρωμα» τρομοκρατίας στην άγρια δολοφονία στρατιώτη (Βίντεο)

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στο Woolwich του Λονδίνου, κοντά σε στρατόπεδο.

Οι βρετανικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για πιθανή νιγηριανή ανάμειξη με τους υπόπτους της δολοφονίας, ενώ φώναζαν ισλαμικά συνθήματα, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή που σχετίζεται με την υπόθεση...
Δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά την επίθεση, την οποία η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική πράξη». Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων.

Η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι διερευνάται ένας νιγηριανός σύνδεσμος, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη φύση της ανάμιξης.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η στυνομία ανέφερε ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα άτομο, με αποτέλεσμα ένας να πέσει νεκρός και δύο να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δύο δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια και ματσέτες, πλησίασαν το θύμα σε δρόμο του Γούλγουϊτς και του επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν στο σημείο, πρόλαβαν τους δράστες και τους πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τους.

«Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά δύο ανδρών, οι οποίοι φαινόταν πως έφεραν όπλα. Αμφότεροι εισήχθησαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Λονδίνο για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες», περιορίσθηκε να δηλώσει σε σύντομη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιμον Λέτσφορντ.

Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου είπαν ότι άκουσαν τους δύο δράστες να φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά). «Συμπεριφέρονταν σαν τρελοί, σαν να ήταν ζώα. Τράβηξαν το πτώμα του από το πεζοδρόμιο και το άφησαν στη μέση του δρόμου» δήλωσαν.

Αλλοι μάρτυρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association, υποστηρίζουν πως η επίθεση ήταν πρωτοφανούς αγριότητας και ότι το θύμα αποκεφαλίστηκε.