σε τα μας ρε τρίχα αρβανιτόπουλε ;

 Ελλην Φορολογούμενος
Οι ταχυδακτυλουργοί βασίζονται σε μία κλασσική τεχνική. Όταν θέλουν το κοινό να μην προσέξει το τέχνασμα που ετοιμάζουν σε ένα σημείο της σκηνής, τραβούν την προσοχή του κοινού προς ένα άλλο σημείο.

Στην στη σύγχρονη κυβερνητική πρακτική,  ονομάζεται αντιπερισπασμός. Όταν θέλεις να επιτεθείς σε ένα.......
σημείο του αντιπάλου, δημιουργείς μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα που προδιαθέτει τον αντίπαλο να πιστέψει ότι η.... επίθεση επίκειται σε κάποιο άλλο σημείο. Όσο περισσότερο πλησιάζει η στιγμή της επιθέσεως στο επιλεχθέν σημείο, τόσο τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο διεθνής  όρος που έμαθαν οι πρωθυπουργοί της χώρας μας (στο γιουνιβέρστι οφ πούτσεστερ που σπούδασαν) είναι  bait and switch. Δελέασε  το θύμα σου ή υπέδειξε ένα προφανές θύμα  να πλησιάσει με συγκεκριμένη προσδοκία, και αστραπιαία πλήξε το εκεί που δεν το περιμένει. 

Στην Ελλάδα η τεχνική του αντιπερισπασμού χρησιμοποιείται κατά κόρον από την τιβί , τον Κανγκουράκι , τον Υπονομέα , την Παίρνει και Τρέμη , τον Ντερμπεντεράκο και τα άλλα παιδιά.

Να ποιες είναι τα βασικά βήματα του bait and switch.

:

Όταν θέλετε να επιβάλλετε νέους φόρους, τόσο θα φωνάζετε για φοροδιαφυγή, και θα παρουσιάζονται τρανταχτές μεμονωμένες περιπτώσεις  ώστε να κάμπτετε τις αντιδράσεις του κόσμου και να λένε οι πολίτες «Αφού είμαστε τόσο διεφθαρμένοι, καλά μας κάνουν οι ξένοι».


Όταν θέλετε να ξεπουλήσετε δημόσια περιουσία, θα φωνάζετε ότι οι ΔΕΚΟ είναι μη βιώσιμες και ελλειμματικές, οι συνδικαλιστές τους είναι καθάρματα . άσχετα αν αυτοί είναι οι μαρμαρο-κολώνες του κομματικού σου μηχανισμού.


Όταν θέλετε να κλείσουν στρατόπεδα, νοσοκομεία και πανεπιστήμια, θα ωρύεστε ότι είναι άχρηστα. Ότι δεν τα χρησιμοποιούν οι ασθενείς. Ότι είναι κομματικά ρουσφέτια. Ότι οι φοιτητές δεν τα προτιμούν. Ότι δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια της χώρας. Ώστε να νομίζει ο λαός ότι τον ελαφρύνετε από άχρηστες δαπάνες. 


Όταν θέλετε να μειώσετε τις συντάξεις, θα ανακαλύπτετε διαρκώς «μαϊμού» τυφλούς, ανάπηρους, που παίρνουν δύο και τρεις συντάξεις , άσχετα αν για να πάρει κάποιος μία σύνταξη πρέπει να περάσει του λιναριού τα πάθη .


Όταν θέλετε να ξεπουλήσετε τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδος αντί πινακίου φακής, αν πρέπει να ξεβρακώσεις και άλλο τη χώρα υπογράφοντας εξευτελιστικούς όρους , αν θες να ξεπουλήσεις πλούτο και γη που με κόπο και αγώνες κέρδισε ο λαός σου  κρύβεις τον άδωνη και βάζεις τον αβρανιτόπουλο να παίξει το τελευταίο χαρτί τα παιδιά μας …
Λαστ τσάνς -