ΒΙΝΤΕΟ-"Ο Ζήγρας έπαιρνε χρήματα με βαλίτσες"

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Ζήγρας έπαιρνε χρήματα με βαλίτσεςΤο διαδρομή του μαύρου χρήματος περιέγραψε ο συνήγορος του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα.

Μιλώντας στον ALPHA ο Στέλιος Γκαρίπης τόνισε ότι στην κατάθεση που έχει δώσει στο πλαίσιο της ανάκρισης που διεξάγεται στην Κύπρο για τον πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη...
, τον οποίο ο κ. Ζήγρας τον είχε κατονομάσει ως βασικό εμπλεκόμενη στην υπόθεση, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία από πού έπαιρνε και πού έδινε τα χρήματα.

«Από την πληροφόρηση που έχω, η κατάθεση του ήταν ότι τις δύο φορές πήρε μετρητά σε βαλίτσες από τον κ. Μιχαηλίδη και στη συνέχεια διοχετεύονταν στο εξωτερικό. Λόγω του ότι υπήρχε πρόβλημα με την προέλευση των χρημάτων και την μεταφορά τους από την Κύπρο στην Ελλάδα-τότε δεν υπήρχε το ευρώ-επιλέχθηκε στη συνέχεια η μέθοδος των τραπεζικών λογαριασμών», είπε ερωτηθείς εάν ισχύει ότι στην αρχή μετέφερε τα χρήματα με βαλίτσες όμως στη συνέχεια προτιμήθηκε η λύση των επιαγών λόγω του όγκου των χρημάτων.

Ο συνήγορος του κ. Ζήγρα τόνισε ότι ο πελάτης του έχει δώσει την συναίνεση του να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που είναι στο όνομά του τόσο αυτοί που γνώριζε όσο και αυτοί που αγνοούσε και να επιστραφούν άμεσα τα ποσά που θα βρεθούν στο ελληνικό δημόσιο. Ο ίδιος όπως υπογράμμισε πήγε στη Ζυρίχη και ζήτησε να του προσδιοριστούν πόσοι λογαριασμοί στο όνομά του.

"Έχει υποδείξει όλα τα λαγούμια που γνωρίζει έως το 2005. Στην συνέχεια ανέλαβαν άλλοι. Να πάρουν τα χρήματα από αυτά τα λαγούμια και να τα πάνε σε άλλα λαγούμια", είπε ωστόσο, ερωτηθείς, είπε ότι ο Νίκος Ζήγρας δεν γνώριζε πόσα χρήματα μετέφερε συνολικά όλα αυτά τα χρόνια.

"Δεν τα μετρούσε, δεν ήταν αυτός ο ρόλος του. Ήταν ο έμπιστος για αυτές τις περιπτώσεις, για να κάνει αυτές τις μεταφορές", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το κέρδος του πελάτη του ήταν -και γι'αυτό οφείλει ευγνωμοσύνη στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ότι καλύφθηκαν τα έξοδα της πανάκριβης νοσηλείας του για την θεραπεία του από τη λευχαιμία στην Γερμανία.


Σε ότι αφορά τη δήλωσή του που είχε κάνει ότι ο Νίκος Ζήγρας δέχεται πιέσεις να ανακαλέσει ο κ. Γκαρίπης δεν αποκάλυψε από πού προέρχονται, όμως διευκρίνισε ότι δεν προέρχονται άμεσα από το πρόσωπο του πρώην υπουργού δεδομένου ότι οι δύο τους έχουν να μιλήσουν από τον Ιούνιο.