Βίντεο - σοκ από τη δολοφονία του οδηγού του Μητροπολίτη Χαλεπίου στη Συρία

vinteo-sok-apo-ti-dolofonia-toy-odigou-toy-mitropoliti-xalepioy-sti-syria Εικόνες απίστευτης αγριότητας κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Συρία λίγη ώρα μετά την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Γρηγορίου Yohanna Ibrahim το βράδυ της Δευτέρας κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας
.Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΔΟΓΜΑ» παρουσιάζει βίντεο με τη σωρό του οδηγού του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής έξω από το Χαλέπι.

Η εικόνα προκαλεί σοκ, καθώς ο άτυχος άνδρας βρίσκεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.



Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Παύλου


Την ίδια ώρα συνεχίζεται το θρίλερ της τύχης των δύο Μητροπολιτών.
Την Τρίτη, υπήρξε η πληροφορία ότι οι δύο Μητροπολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «l'Œuvre d'Orient» που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούνταν αξιωματούχο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, υποστήριξε ότι οι πληροφορίες «δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής οργάνωσης ελεύθεροι αφέθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου.

«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Σημειώνεται ότι την είδηση επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters και εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Το newpost.gr επικοινώνησε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Σύμφωνα με τον επισκοπικό γραμματέα, οι ίδιες πληροφορίες - από τοπικές πηγές- είναι σε γνώση τους, και έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να τις διασταυρώσουν.

Όπως δήλωσαν, η επικοινωνία με το Χαλέπι είναι εξαιρετικά δύσκολη, ελπίζουν όμως ότι θα έχουν αίσια αποτελέσματα.