Για την «επανάσταση των Γαρυφάλλων» ετοιμάζεται ο Τσίπρας

Στην Πορτογαλία θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την «Επανάσταση των Γαρυφάλλων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θέλει να ενισχύσει την πρόταση του για  συνεργασία των χωρών του νότου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις...
του βορρά θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Λισσαβώνα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί  με στελέχη του κόμματος της αριστεράς καθώς και με πολιτικές προσωπικότητες της  Πορτογαλίας που έχουν εναντιωθεί στα μνημόνια. Στόχος του είναι να κινητοποιήσει τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν ότι μέσα από την συμμαχία του νότου μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα όπως για παράδειγμα η κατάργηση των μνημονίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σε επίπεδο Ευρωβουλευτών.

Μόλις προχθές Ευρωβουλευτές απ όλα τα κόμματα τα έψαλλαν στον Ολι Ρεν για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο ενώ για πρώτη  φορά υπήρξαν ομιλίες για την συμμαχία των χωρών του νότου.

Για την ιστορία να πούμε ότι η «Επανάσταση των Γαρυφάλλων»  έγινε από ένα στρατιωτικό κίνημα αριστερών αξιωματικών στην Πορτογαλία, που οδήγησε στην κατάλυση της δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας, μετά 48 χρόνια.

Εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 25ης Απριλίου 1974 και ήταν σχεδόν αναίμακτο, -υπήρξαν μόνο  τέσσερις νεκροί. Έμεινε στην ιστορία ως «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» («Revolucao dos Cravos» στα πορτογαλικά), επειδή πολλοί κυβερνητικοί στρατιώτες είχαν τοποθετήσει στις κάννες των όπλων τους γαρύφαλλα, με την προτροπή των εξεγερμένων κατοίκων