Πράσινα σενάρια

Σενάρια επί σεναρίων επεξεργάζονται στο ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στραμμένο προς τον ορίζοντα του επόμενου καλοκαιριού!

Ως γνωστόν τον Ιούνιο του 2014 θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές κι εφόσον εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία ταυτόχρονα θα διεξαχθούν και οι........

δημοτικές εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν.

Αφενός όπως παρουσιάζεται σήμερα η κατάσταση ως τότε δύσκολα θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της ενωμένης Κεντροαριστεράς και η κοινή κάθοδος των κομμάτων και φορέων που την εκφράζουν.

Αφετέρου, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη τα πράγματα για την τρικομματική κυβέρνηση θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα και οι πιέσεις για προσφυγή στις κάλπες θα γίνουν ασφυκτικές.

Τι θα συμβεί όμως με το ΠΑΣΟΚ εάν κατέβει μόνο του στις εθνικές εκλογές και μάλιστα εγκλωβισμένο ανάμεσα στις Συμπληγάδες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ; Στην Ιπποκράτους δεν θέλουν καν να σκέφτονται ποια θα είναι η εκλογική τύχη του κόμματός τους σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν θα φανεί κάποιο φως στο τούνελ για την χώρα.

Έχουν λοιπόν αρχίσει να αναπτύσσουν δειλά δειλά την θεωρία ακόμη και της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης. Σ΄ αυτήν την περίπτωση θα ενθαρρύνουν για τις δημοτικές εκλογές τις συνεργασίες με την Δημοκρατική Αριστερά σ' ολόκληρη την χώρα. Από την Αθήνα ως τα Γρεβενά και από το Ηράκλειο ως την Αλεξανδρούπολη.

Και συγχρόνως θα επιδιώξουν να στρέψουν την οργή των πολιτών στις κάλπες της ευρωβουλής ούτως ώστε η ψήφος διαμαρτυρίας να εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό στην αναμέτρηση για την Ευρώπη.

΄Ετσι πιστεύουν ότι ενδεχομένως να διασωθούν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ώστε με λίγη καλή θέληση να συγκροτήσουν και πάλι μία κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα κερδίσει χρόνο και θα ξεκινήσει μία νέα πορεία...Σενάρια!