Επιστρέφουν στις ελληνικές παραλίες οι επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο


Στα νησιά οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν ήδη κατεβάσει τις καρέκλες από τα τραπέζια, έχουν βάψει τα καταστήματά τους, έχουν τοποθετήσει τις ξαπλώστρες στις παραλίες και περιμένουν....
Περιμένουν τους παραθεριστές από το εξωτερικό που, όπως όλα δείχνουν, φέτος θα θυμηθούν και πάλι τον παράδεισο της Ευρώπης, την Ελλάδα...

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει ότι για φέτος έχουν δεσμευθεί ένα εκατομμύριο περισσότερες αεροπορικές θέσεις με προορισμό την Ελλάδα σε σχέση με το 2012.

Οι χώρες που θα μας «προτιμήσουν» για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι οι Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και σκανδιναβικές χώρες.

«Πράγματι είναι αισιόδοξα τα μηνύματα» λέει στο newpost ο πρώην πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Σπύρος Γκίνης. «Υπάρχουν ήδη πολλές κρατήσεις για την Ελλάδα. Οι προβλέψεις λέεν ότι σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα δεχτούμε 17 εκατομμύρια επισκέπτες. Αν επικρατήσει ηρεμία στη χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλα θα πάνε καλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι του.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV), Τόρστεν Σέφερ, σε συνέντευξή του
στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε την Παρασκευή ότι σημειώνεται «πρωτοφανής επιστροφή» στις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα.

Οι μεγαλύτεροι «Τour Οperators» του κόσμου κάνουν λόγο για ανάκαμψη της χώρας μας στην τουριστική βιομηχανία.

Στην έκθεση για τον Τουρισμό (ΙΤΒ), που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου στο Βερολίνο ανακοινώθηκε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα ήταν ήδη αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το περσινό, καταστροφικό καλοκαίρι.