γουρουνιάρηδες όλων των μιζών ... ΕΝΩΘΗΤΕ

 Ελλην Φορολογούμενος
Εδώ στη Μακεδονία μας,  είχαμε αρκετούς λόγους και ευκαιρίες για να ξεκινήσουμε ένα γλεντάκι ένα από αυτά είναι ένα που ονομάζεται γουρουνοχαρά,  αυτό δεν είναι καμία γκλαμουριά με σελέμπριτιζ , που ίσως να προδίδει η ονομασία του, αλλά ένα είδος δεξίωσης που γίνεται σε εξωτερικούς χώρους κυρίως αυλές και πεζοδρόμια  Κυριαρχεί το χοιρινό στα κάρβουνα μιας και το γλεντάκι αυτό ακολουθεί τη σφαγή τουλάχιστον ενός χοίρου, ρετσίνα, κρασάκι, τσίπουρο, τα δέοντα , άντε και καμιά μπυρίτσα.

Αυτό γινόταν διότι οι χοίροι χρησίμευαν κατά......
κύριο λόγο γιατί προμήθευαν το σπιτικό με το λίπος τους και το κρέας του που δεν υπήρχε τρόπος να συντηρηθεί (λόγω έλλειψης ψυγείων) , ήταν υποπροϊόν το οποίο και έπρεπε να καταναλωθεί άμεσα , γιατί οι πρόγονοί μας δεν μπορούσαν να το επεξεργαστούν όλο, έφτιαχναν μεν λουκάνικα και  καβουρμάδες αλλά πάλι περίσσευε .  Και οι πρόγονοί μας είχαν ένα κακό συνήθιο … να μοιράζονται , παρά να πετούν .

 Η μουσική καλύπτει όλο το δημοτικό ρεπερτόριο και κυρίως καλιτέχνες όπως η κυρία Έφη Θώδη , η Νίτσα Τσίτρα και ο  Πάνος Κουφογιάνγκος . Οι παρευρισκόμενοι ήταν συγγενείς και φίλοι πρώτου βαθμού και γείτονες . Πάντα όμως υπήρχε χώρος για κάποιον λιγούρη περαστικό.

Το Πασόκ θεωρώντας τον εαυτό ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα έκανε κι αυτό τη γουρουνοχαρά του και την ονόμασε συνέδριο .

Ακολούθησε γουρουνογκαλά και οι γνωστές  γουρουνο-εκπλήξεις που κορυφώθηκαν με την έλευση του ΓΑΠ του μέγα γουρουνο-διανοητή , του ηγέτη που η παγκόσμια γουρουνο-διανόηση χρωστάει πολλά .
   Στον  ΓΑΠ , πάντως η χώρα δεν χρωστάει τίποτα , αλλά στους γουρουνο-δανειστές μας χρωστάει τα πάντα , όπως είπε ο ΓΑΠ , ο γουρουνο-διανοητής που αποθεώθηκε στο γουρουνο-συνέδριο