Δεν λυγίζουν οι αγρότες - Στα μπλόκα Τσίπρας, Γκλέτσος

Σταθερός στα μπλόκα παραμένει ο κύριος όγκων των αγροτών με εξαίρεση τους αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, οι οποίοι αποφάσισαν χθες να επιστρέψουν στα χωράφια τους, μετά από είκοσι μέρες κινητοποιήσεων...
Τα μπλόκα της Λαμίας και της Λάρισας θα επισκεφθεί σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι περισσότεροι, πάντως, βορειοελλαδίτες αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην λυγίσουν.
Συγκεκριμένα, στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, περιμένοντας απάντηση στο αίτημα που κατέθεσαν για συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στη Θεσσαλονίκη, μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα.
Στις Σέρρες, κτηνοτρόφοι και αγρότες θα μοιράσουν βραστό μοσχάρι και άλλα τοπικά προϊόντα σε κατοίκους που θα βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα, από τις 14.30.
Και οι αγρότες που βρίσκονται στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στις Σέρρες, προγραμματίζουν να κλείσουν την εθνική οδό από τις 14.00 και για μία ώρα. Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος τού δήμου Αμφιπόλεως.
Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.
Αύριο, Παρασκευή, αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Χρυσούπολης και να κατευθυνθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου διοργανώνεται, στις 12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων.
Τέλος, σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.
Συμπαράσταση στα δικαστήρια
Κοσμοσυρροή στα δικαστήρια Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου προσήλθαν οι αγρότες που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνίας και φθορές, μετά τα χθεσινά επεισόδια στην εθνική οδό.
Στα δικαστήρια βρίσκονται οι δήμαρχοι Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, Λοκρών Νίκος Λιόλιος, οι αντιδήμαρχοι Λαμίας Κουτσοβέλης και Μητσόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης.
Πηγή: lamiastar.gr

Οι αγρότες μέσα στα δικαστήρια. από LAMIASTARGR