Τσίπρας στο BBC: "Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η πιο ακραία της μεταπολίτευσης"

"Η πιο ακραία και δεξιά" κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είναι η κυβέρνηση Σαμαρά σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέντευξη στο BBC και στον Paul Mason, στην οποία και κατηγόρησε την τρικομματική για στρατηγική "εκβιασμού, τρομοκρατίας και έντασης"...
Σε ερώτηση για την στάση που θα κρατούσε η σημερινή αντιπολίτευση, αν ήταν στη θέση της κυβέρνησης ο Τσίπρας απάντησε ότι "θα εφάρμοζε με άτεγκτο τρόπο το νόμο με μηδενική ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και με τις νομικές συνέπειες σε όσες ομάδες παραβιάζουν το νόμο και δηλώνουν αναρχικές".
"Η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη"
Νομικές επιπτώσεις θα αντιμετωπίσουν, τόνισε, και οι ομάδες που χρησιμοποιούν βία "και υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, που δεν πιστεύω ότι είναι αναρχικές, γιατί η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη".
Στη συνέντευξη, ο ίδιος κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση ότι "επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου στην ελληνική κοινωνία".
Η πρακτική αυτή, υποστήριξε, στοχεύει στη συσπείρωση των πιο συντηρητικών στοιχείων στην ελληνική κοινωνία ως "βάση" για τις πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά.
"Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία", τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς "επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η παραδοχή του λάθους του ΔΝΤ
"Εδώ έχουμε τον εξής σαδιστικό παραλογισμό: το ΔΝΤ να παραδέχεται το λάθος του αλλά να συνεχίζει με το ίδιο σχέδιο, χωρίς καν μια συγνώμη.
Το ακόμα πιο παράλογο", προσθέτει ο κ. Τσίπρας, "είναι ότι ο πελάτης δε διαμαρτύρεται! Η ελληνική κυβέρνηση λέει "κανένα πρόβλημα, κάνατε λάθος και συνεχίζουμε με το λάθος", καταλήγει.

tsipras από CDemo83