Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι ο Μπενίνι της Ελλάδας

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Σύνοδο κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει", υποστήριξε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «ακραία».
"Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από.......
ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του Σαμαρά με ομήρους τον Ευ.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη αναπαράγουν μία ακροδεξιά ατζέντα και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή", είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι ενώ η χώρα οδεύει προς την καταστροφή ο Σαμαράς ως άλλος Ρομπέρτο Μπενίνι λέει ότι η ζωή είναι ωραία.
Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και προς τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, λέγοντας ότι μετατρέπει τους μικροϊδιοκτήτες σε ενοικιαστές και ότι τους απειλεί με δήμευση της περιουσίας τους.
Υποστήριξε ότι οι πολίτες ζουν καθημερινά μια τραγωδία και ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει τα απαραίτητα.
"Είναι άδικη αυτή η φορολογία. Εμείς θα φτιάξουμε περιουσιολόγιο για να καταγράψουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό", είπε.
Σημείωσε δε ότι αν συνεχιστεί να υπάρχει διαφθορά στο κράτος θα μείνουν αναξιοποίητα και τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα είναι να αναπροσαρμόσει το μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων στη βάση εξυπηρέτησης συμφερόντων της κοινωνίας.
"Κοροϊδεύουν το λαό για να πάει αλώβητη η Μέρκελ στις εκλογές", πρόσθεσε. "Εμείς κατ' αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν" είπε.
Σημείωσε δε ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης και διεθνείς οργανισμοί θέτουν θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Τέλος, τόνισε πως όπου πάει στο εξωτερικό τον υποδέχονται ως τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.