ευλόγησαν τα γένια του ...

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Μ΄ αρέσουν αυτές οι εκδηλώσεις που παλαιοί πολιτικοί γράφουν βιβλία και υπερασπίζονται οι ίδιοι τις επιλογές τους .
Σ΄ αυτές εμφανίζονται συν τοις άλλης και σπάνια γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα πουχου η  χρήση μέλλοντα - αόριστου ή παρακείμενου - μέλλοντα,.
Ο συγγραφεύς – πολιτικός εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα του  για κάτι που είχε προτείνει ή όχι ( άσχετο )  αυτός ΑΝ γινότανε τώρα θα ήμασταν Ελβετία!
Εδώ ο....... Μητσοτάκης ς κάνει μια πιρουέτα και βουτιά στα ρηχά νερά της μνήμης μας ανασκευάζοντας ότι ζήσαμε και μας το παρουσιάζει θετικό.
Αυτό γραμματικά γίνεται αν  από το υποθετικό σχήμα «πες/θεώρησε ότι (αυτό που ειπώθηκε) έγινε/δεν έχει γίνει», με αποκοπή του κύριου μέρους για λόγους συντομίας.
Το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά γραμματικό , ούτε και καινούργιο αλλά στην πολιτική υστεροφημία  χρησιμοποιείται κατά κόρον.
Ο Παπανδρέου ο Γεώργιος , ο και καλά γέρος της Δημοκρατίας ,ο καημένος είχε τόσο σχέση με τη δημοκρατία όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο, γεγονό;ς αδιάφορο γιατί οι μετέπειτα αγιογράφοι του μα ςτον παρουσίασαν κάτι σαν τον Γκάντι, τον Ρούσβελτ και τον Λίκολν ταυτόχρονα , τόσο διαφορετικό που αν ήξερες λίγη από τη ιστορία του τόπου μας θα έλεγες ποιος ήταν ο …φούστης.
Όλα αυτά  γίνονται σε ένα ραμόλι-πάρτυ , αποχαιρετιστήριο για τον πολιτικό σιγά-σιγά την κάνει…σαν να είναι ένα πολιτικό μνημόσυνο παρουσία του εκλιπόντος
Ζωή σε λόγου μας γεροί να ‘μαστε , να τον ξεχάσουμε