Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Μαρούσι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα στα βόρεια προάστια, το οποίο φέρεται να σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης...
Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα είναι στην περιοχή του Αμαρουσίου και εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σημείο πρέπει να βρίσκεται ένα από τα τέσσερα άτομα που διέφυγαν και αναζητούνται από την Παρασκευή, για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό.

Πρόκειται για το άτομο του οποίου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και ο οποίος αναζητούνταν από το 2011 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά από την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.


Σε δίκη δύο εκ των συλληφθέντων για τους «Πυρήνες»

Εν τω μεταξύ, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» παραπέμπονται σήμερα δύο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Τα εντάλματα αφορούσαν συγκεκριμένα παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τρίτος ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση

Παράλληλα, με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε δύο γιάφκες της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα ενός ακόμη από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δακτυλικά αποτυπώματα του τρίτου συλληφθέντος συμπίπτουν με εκείνα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, καθώς και σε αντικείμενα – πειστήρια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο.

Την ίδια ώρα, μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.