Πρωθυπουργικοί χειρισμοί και «άνοιγμα» Τσίπρα

Όσο ένα κόμμα βρίσκεται στην θέση της αντιπολίτευσης μπορεί να λέει ότι θέλει. Όταν υπάρχει η πιθανότητα ανάληψης εθνικών ευθυνών και καταφθάνουν διάφορες εκ του εξωτερικού ντιρεκτίβες, τότε αλλάζουν τα πράγματα...
Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνουμε, γιατί ταράχτηκαν μερικοί με την επιβεβαίωση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Σόιμπλε. Δεν το περίμεναν; Μάλιστα το παρασκήνιο προετοιμασίας της συνάντησης, εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό. Μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Δραγασάκης και Σταθάκης είχαν επισημάνει, με έμφαση, ότι θα πρέπει να σπάσει η ευρωπαϊκή απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι κακό να μιλάς με όλους, αρκεί η διπλωματία να προωθείται με τρόπο στρατηγικό και βάσει της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν οι επισκέψεις Σαμαρά σε διάφορες χώρες, προκειμένου να έχουμε σαφή και ουσιαστική εικόνα των επιλογών του. Η παρουσία Σαμαρά στις συνομιλίες Αβραμόπουλου-Νίμιτς για το Σκοπιανό, φανερώνει πάντως ότι ο πρωθυπουργός συμμετέχει ενεργά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αν μη τι άλλο στο συγκεκριμένο θέμα, είχε την «τύχη» να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι, το κακό που προκαλεί η διγλωσσία στον χειρισμό των όποιων διαπραγματεύσεων.

Στο φορολογικό κομμάτι, ωστόσο, τα νέα δεν είναι καθόλου ευχαρίστα. Η παράλογη φορολογία συνεχίζεται, κάτι, που εφόσον δεν αλλάξει, θα επιφέρει περαιτέρω δεινά στην ελληνική οικονομία.

ΠΥΓΜΗ.gr