Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Ξεφουσκώσατε, την πατήσατε, δεν έχετε τι να πείτε

Την εκτίμηση ότι σήμερα στη Βουλή κατέπεσε η σκευωρία και το ρεσάλτο που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλάβει την εξουσία ρίχνοντας την κυβέρνηση διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπό κατηγορία για τη λίστα Λαγκάρντ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την προανακριτική επιτροπή...
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε χυδαίο, υβριστικό και συκοφαντικό τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντί του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε προκλητικό και κατάπτυστο το κείμενο σε βάρος του.

Ουσιαστικά κατονόμασε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ως τον άνθρωπο κλειδί για την διερεύνηση της αλήθειας ενώ δεν κάλυψε και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων:

Η χώρα είναι σε μια νέα φάση. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα, κυρίως το εσωτερικό. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, που επενδύουν απροκάλυπτα στο αδιέξοδο και στην καταστροφή της χώρας βρίσκονται σε νευρικότητα.

Μετά την σωτηρία της χώρας, δεν έμεινε τίποτε άλλο τώρα, έμεινε το ρεσάλτο που έχει έναν επιλεγμένο στόχο να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, τον εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και εθνικής στρατηγικής.

Γι αυτό στοχοποιείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο απώτερος στόχος επισήμως να πέσει η κυβέρνηση.

Το έχουν πει κατ' επανάληψη ο κ. Παππάς και ο κ. Στρατούλης. Ετσι εξηγείται το μένος εναντίον μου, του κατ' εξοχήν του πολιτικού σας αντιπάλου.

Είστε αμήχανοι, σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος. Είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στο φλερτ της βίας και στα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης.

Από τη Βραζιλία φτάσατε στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και στην Ουάσιγκτον. Θέλει να γίνει αρεστός, νόμιμος, θεσμικός.

Μετά τις εξελίξεις, τις μαρτυρίες και τις αποκαλύψεις περίμενα να αποσύρετε την πρόταση για λόγους αυτοπροστασίας. Αδειαστήκατε το πρωί απολύτως. Απορία ψάλτου βηξ.

Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια για τη λίστα. Θέλετε να την κάνετε μοχλό πολιτικής σκευωρίας.

Επιχειρήσατε να αποδώσετε ποινική ευθύνη σε μένα που έστειλα το άτυπο αντίγραφο στις αρχές.

Τέσσερις μήνες ταλαιπωρείται η χώρα από τη διαμόρφωση επικοινωνιακού κλίματος που διαμορφώνουν τα στελέχη σας και τα παπαγαλάκια σας.

Και έχετε συγκροτήσει ένα άθλιο και παιδικό δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών με αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι στη λίστα είναι μέλη της οικογένειας της συζύγου μου.

Πρώτο χτύπημα στους ισχυρισμούς σας ήταν όταν ήρθαν τα στοιχεία από τη Γαλλία και έλειπαν τα ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά αποκαλύφθηκε ότι το αντίγραφο που μου είχε δοθεί είχε κατασκευαστεί στις 8 Ιουλίου του 2011.

Και βγαίνει ο κ. Διώτης και λέει ναι το είδα, το αντέγραψα και μετά το διέγραψα.

Και αντί να με επαινέσουν που έστειλα το άτυπο αντίγραφο, σκευωρούν εναντίον μου. Μετά από όλα αυτά δεν είχατε τη σωφροσύνη να αποσύρετε την πρόταση.

Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ εκδότης δημοσιογράφος είχε άλλο, όχι την ίδια μήτρα.

Οι υπουργοί παίρνουν κάθε μέρα άτυπες ψηφιακές φωτοτυπίες αλλά τα πρωτότυπα τα κρατάνε στις υπηρεσίες.

Γιατί δεν με ενημέρωσε ο Διώτης την πρώτη μέρα, στις συσκέψεις και περίμενε το τέλος Ιουλίου;

Οταν πήγαν τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ μετά δεν μπορούσε κανείς να δώσει εντολή για έλεγχο ή και το αντίθετο. Ο κ. Διώτης ήταν ο πιο έμπειρος εισαγγελέας της χώρας στον τρόπο αξιοποίησης άτυπων πληροφοριών.

Η δε κορυφαία χυδαιότητα είναι ότι έκανα δύο εκλογές έχοντας στα χέρια του τη λίστα.

Η υπόθεση ξεφούσκωσε, την πάτησαν, δεν έχουν τι να πουν.

Μείνανε πίσω, τρέχανε με τη γλώσσα έξω όταν εμείς κάναμε την τεκμηριωμένη πρόταση και αυτοί κάνανε την πολιτική μπροσούρα, με ένα υβριστικό, χυδαίο και συκοφαντικό τρόπο.

Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το σύνδρομο του 1989. Εχετε τον αταβισμό των κατηγόρων της δεύτερης γενιάς.