Αλέξης Τσίπρας: «Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ είναι ασύμβατες λέξεις»

Παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την «κοιλιά» που έχει σημειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες εμφανίζεται να προηγείται η ΝΔ με 0,5%. και την απέδωσε στην ανάγκη για επαναφορά του λαού στο προσκήνιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι λαϊκές κινητοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία», σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm...
Στη συνέχεια τον δηλώσεων, του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη παρούσα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επισημαίνοντας πως «μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τήρησε σαφείς αποστάσεις από το μνημόνιο, δηλώνοντας ότι «μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ είναι ασύμβατες λέξεις» και υποσχέθηκε σκληρή σύγκρουση εναντίον του.

Τέλος, αναφερόμενος στη κυβέρνηση σημείωσε ότι «καλλιεργεί ελπίδες που σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα ανατραπεί η εικόνα.»