«ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ»

Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης

Έγινε που λέτε η συνάντηση των τριών «αρχηγών», τα έπιανε, μίλησαν και με τους υπουργούς, τα αποφάσισαν, και κατέληξαν στο ότι πρέπει να πάρει «μπροστά» η … «ανάπτυξη», και ότι ΑΥΤΑ τα μέτρα θα είναι…. τα τελευταία!
Μα βέβαια, από τη στιγμή που υπάρχουν τα περιθώρια, που ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ακόμα, ε, μπορούν άνετα να πάρουν μερικά ακόμα μέτρα, τελευταία όμως.
ΔΕΝ θα μπουν άλλα, τουλάχιστον για τις........
επόμενες μέρες.
Από το νέο έτος βλέπουμε.
Δυο λαλουν και τρεις χορεύουν είναι τελικά αυτή η κυβέρνηση.
Τους τρεις που χορεύουν τους ξέρουμε πολύ καλά, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για τους δυο που λαλούν, αλλά θα μας λυθούν πολύ σύντομα.
Πολιτική καφενείου, σε μια χώρα που ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και της οποίας η υποτιθέμενη κυβέρνηση είναι στον κόσμο της, η καλύτερα στον «πλανήτη» της.
Το ρεφραίν του τραγουδιού «ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ» ταιριάζει γάντι με όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά.
Να θυμηθούμε μερικά, γιατί τα ξεχνάμε εύκολα μόλις βγει κάποιος πολιτικός με «περίλυπο» ύφος και κάνει δηλώσεις περί «προσπάθειας της κυβέρνησης».
Ενώ εξακολουθούν να φορολογούν τον κοσμάκη που τον έχουν εξαθλιώσει και ξεπουλήσει με κάθε τρόπο, οι εθνοσωτήρες μας απολαμβάνουν προκλητικές ελαφρύνσεις (στο τέλος θα κόψουν για τον εαυτούλη τους και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας).
Μιλούν για «ανάπτυξη τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται καθημερινά με εφιαλτικούς ρυθμούς.
ΤΩΡΑ κατάλαβε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ότι το χαράτσι είναι άδικο.
Όταν το έβαζε, ήταν όλα καλά.
Κάνουν «σχέδια» τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να υλοποιηθούν με την όποια επιτυχία.
Έστησαν στον τοίχο τους ασφαλισμένους στερώντας τους το δικαίωμα τους στην υγεία, με τον πιο ληστρικό τρόπο (μην ξεχνάμε ότι οι ασφαλισμένοι πλήρωναν μια ζωή για να έχουν παροχές υγείας).
Κατάφεραν να απαγορέψουν τα αγαθά της τροφής της ζέστης και της ενέργειας από έναν τεράστιο αριθμό ελλήνων.
Γέμισε ο τόπος με ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, επανήλθαν τα συσσίτια και άλλα πολλά, και έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να μιλούν για «ανάπτυξη» με αυτές τις συνθήκες.
Αυτά και πολλά ακόμα, κατά μυστηριώδη τρόπο οι Έλληνες η ΔΕΝ τα βλέπουν, η σκόπιμα τα αγνοούν.
Αυτό βλέπουν οι τρεις στο καφενέ εκεί που κάνουν τις συσκέψεις τους, και λένε το «δε βαριέσαι αδελφέ, καντους και άλλα».
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας θα κάνει φέτος μαύρα Χριστούγεννα, και αλλοίμονο, έτσι και σφίξουν τα κρύα (γιατί ακόμα ΔΕΝ έκανε χειμώνα), ένας Θεός ξέρει πόσοι θα πεθάνουν.
Στης Ελλάδα του 2012 – 2013, τη χώρα που θυμίζει πιο πολύ Ουγκάντα χάρη σε εκείνους που την κυβερνούν.
Κατά τα άλλα. πάμε για …. ανάπτυξη.

Βασίλης Τσούγκαρης