Τραυματισμός στο σεξ; Αποζημίωση

Γράφει ο Θεολόγος Αλεξανδράτος

Το σεξ είναι απόλαυση. Όπως και να προτιμά να το εξασκεί ο καθείς. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις με ριψοκίνδυνα «ακροβατικά» που μπορεί να φέρουν τραυματισμούς. Ή απλά μπορείς να τύχεις σε έναν συνδυασμό αχαλίνωτου πάθους και κακιάς στιγμής και τα αποτελέσματα να είναι δυσάρεστα. Αν όμως ζεις (και εργάζεσαι για) το σωστό κράτος, παίρνεις αποζημίωση για τραυματισμό την ώρα της ερωτικής πράξης.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας δικαίωσε προ .............

λίγων ημερών μια πρώην κυβερνητική υπάλληλο που προσέφυγε στη δικαιοσύνη με την αιτιολογία αυτή.
Η κυρία, που το όνομά της δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, δούλευε για το κράτος και σε ένα ταξίδι της στην πόλη Νόουρα (160 χιλιόμετρα από το Σίντνεϊ) είχε τα «τυχερά» της. Πήγε σε δωμάτιο ξενοδοχείου με έναν κύριο και ξεκίνησαν να απολαμβάνουν ο ένας τις χαρές του άλλου. Κάποια στιγμή, προφανώς λόγω της έντασης, ξεκόλλησε η απλίκα πάνω από το κρεβάτι και της έπεσε στο κεφάλι. Η κυρία τραυματίστηκε στη μύτη και στο στόμα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για να γίνει καλά.
Αφού βγήκε από το νοσοκομείο είχε ψυχολογικά προβλήματα (δεν ήταν και λίγο αυτό που έπαθε – σα να λέμε της άλλαξαν τα φώτα) και ζήτησε αποζημίωση για τα τραύματα που υπέστη –πριν και μετά. Η ασφαλιστική εταιρεία που είναι συμβεβλημένη με την αυστραλιανή κυβέρνηση αρχικά ενέκρινε την αποζημίωση αλλά κατόπιν ενδελεχούς έρευνας άλλαξε απόφαση.
Η αρχική προσφυγή της στη δικαιοσύνη απορρίφθηκε αλλά στην έφεση ο δικαστής Τζον Νίκολας έκρινε ότι «ο τραυματισμός συνέβη κατά τη διάρκεια που δούλευε για το κράτος και το οποίο οφείλει να την αποζημιώσει».