Χιλιάδες κατά του ρατσισμού

Με αφετηρία το Σύνταγμα και προορισμό την Ακρόπολη, χιλιάδες πολίτες διοργάνωσαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού...






Κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM) είναι: «Η Ευρώπη κατά του νεοναζισμού».



Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή συμμετοχή, καθώς το EGAM είναι μια οργάνωση με μέλη από 40 χώρες και την πρόσκληση υπογράφουν προσωπικότητες όπως ο νομπελίστας Ντάριο Φο, ο φιλόσοφος Μπερνάρ - Ανρί Λεβί κ.ά.



Συμμετοχή ή υποστήριξη στην πορεία δήλώσαν ενεργοί πολίτες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, αλλά και πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, η Δράση και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην πορεία πήρε μέρος επίσης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.



«Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που μετείχε στην πορεία.