Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και την μείωση της ανεργίας, μετά την επιτυχή  έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup για τη δόση των 52,2 δισ. ευρώ...

Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη, για να συζητήσει τις προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Τέλος στα σενάρια περί ελληνικής χρεωκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, θέτει, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση. Αυτό που πετύχαμε, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα.
Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός, σημείωσε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι τα μέτρα είναι οδυνηρά και επώδυνα, αλλά οφείλει να τα επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες.