Λύση ή Ρήξη αύριο ατο Eurogroup

Ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ΔΝΤ και ΕΕ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος και τη μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, το Βερολίνο βάζει πάγο στις όποιες προσδοκίες έχουν καλλιεργηθεί για μία συνολική λύση στο Eurogroup της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είναι.......

αποφασισμένη να προτείνει και να ζητήσει οριστική λύση για την Ελλάδα από Eurogroup την Τρίτη. Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να δείχνουν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ολι Ρεν ο οποίος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «προσδοκά από το Eurogroup της Τρίτης μία συμφωνία που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Την ίδια ώρα όμως το Βερολίνο επιχειρεί να κατεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών και λέει ότι «δεν θα  υπάρξει τελική απόφαση αύριο».

Σύμφωνα το πρακτορείο Bloomberg τη Δευτέρα στο Παρίσι έλαβε χώρα συνάντηση οικονομικών εμπειρογνωμόνων από τη Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία με σκοπό να συμφωνήσουν σε μία κοινή θέση εν όψει της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης την Τρίτη.