Ακούει κανείς στο υπουργείο Παιδείας;

 Του Πέτρου Τρουπιώτη
To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, εκτός από το ότι είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χωράς αλλά και ότι έχει και σε αρκετές σχολές πολύ καλή ακαδημαϊκή επίδοση, έχει και αρκετές πρωτοτυπίες.
 Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια έχει Πρυτανικές Αρχές, που έχει απασχολήσει παρά πολλές φόρες την κοινή γνώμη, όχι με..........
ακαδημαϊκά θέματα αλλά με αλλά θέματα που αρκετοί λένε ότι είναι σκάνδαλα…
 Προχθές λοιπον,ειχαμε ένα νέο επεισόδιο, ας το χαρακτηρίσουμε έτσι , στα όσα εντυπωσιακά είναι η αλήθεια μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό για τα πεπραγμένα της Πρυτανικής αρχής.
  Υπήρξε καταγγελία συμφωνά με την οποία: «Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα…».
 Και την απίστευτη αυτή καταγγελία δεν κάνει κάποιος ανώνυμα, σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, μια ιστοσελίδα ή μια εφημερίδα. Την κάνει επίσημα , σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
 Αλλά δεν είναι μόνον αυτό που καταγγέλλει ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής δημοσίως και επωνύμως. Συνεχίζει με κάτι πιο βαρύ.
Λέει χαρακτηριστικά: «μας έχει παρακινήσει πολλές φορές να πάμε στο υπουργείο Παιδείας, αλλά εγώ του απάντησα πως αυτό δεν γίνεται γιατί πρώτον θα έρθουν τα ΜΑΤ και δεύτερον γιατί κάποιοι από μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατέβουν στην Αθήνα». Η  απάντηση του κ. Μυλόπουλου ήταν «για το πρώτο έχεις δίκιο, το δεύτερο το κανονίζουμε εμείς!».
  Δηλαδή εμφανίζεται ο πρύτανης ενός ιδρύματος να προτρέπει εργαζόμενους να καταλάβουν το υπουργείο παιδείας και μάλιστα με …δικά του (δηλαδή του πανεπιστήμιου) έξοδα.
  Δεν ξέρω αν αυτό απ[τελεί αδίκημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί ο τοπικός εισαγγελέας, όμως σίγουρα πρέπει να απασχολήσει τον υπουργό Παιδείας τον κ Αρβανιτοπουλο και τον γενικο γραμματέα του υπουργείου Θ. Κυριαζη, οι οποίοι μάλιστα τυγχάνουν και καθηγητές πανεπιστήμιου.
  Και όχι μόνον αυτούς, αλλά και για σειρά άλλους , όπως κόμματα, φορείς του δήμου της Θεσσαλονίκης αλλά και εργαζόμενους.
 Θα πρέπει λοιπον να αντιδράσουν στην όλη αυτή στάση του κ Πρύτανη, ο όποιος όπως φημολογείται , σκάφτεται να είναι και υποψήφιος Δήμαρχος.
  
 Βεβαία, ο κ Πρύτανης , λαλίστατος ων, έσπευσε να απαντήσει στις σχετικές καταγγελίες με διαφορές γενικότητες περί « πολίτικων σκοπιμοτήτων» και αλλά παρόμοιε.
 Μόνον που και στην απάντηση του υπάρχει κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον.
 Κατηγορεί  λοιπον ο κ Πρύτανης τον Πρόεδρο του ΕΚΘ και τους συνδικαλιστές των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο ( αυτούς δηλαδή που καλούσε να καταλάβουν το υπουργείο παιδείας …με τα έξοδα πληρωμένα…) ότι είναι  «οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών».
 Δηλαδή ο κ  πρύτανης παραδέχεται ότι οκτώ εβδομάδες τώρα υπάρχει κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του πανεπιστήμιου και ο ίδιος δεν έχει κάνει ότι πρέπει, να καλέσει δηλαδή τον εισαγγελέα, να επέμβει….
  Πρόκειται πραγματικά για μια ιδιαίτερη περίπτωση πρυτανικών αρχών και πρύτανη , στο ΑΠΘ. Πολύ ιδιαίτερη….
  Υ.Γ. :Αργά χθες έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν την σε βάρος του πρύτανη για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.
 Η Δικαιοσύνη λοιπόν κινήθηκε , οι κύριοι του υπουργείου παιδείας τι κάνουν;. Σφυρίζουν αδιάφορα;