Πόλεμος εμπλεκομένων για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη

Η σύγκρουση συμφερόντων με επίκεντρο την ελληνική κρίση συνεχίζεται. Από την μία το ΔΝΤ με τις Η.Π.Α. και τις τελευταίες «θετικές» τοποθετήσεις της Ουάσινγκτον «υπέρ» της Ελλάδας. Από την άλλη οι Ευρωπαίοι με μπροστάρηδες τους Γερμανούς που κι αυτοί με την σειρά τους «γλύκαναν» τα λόγια τους απέναντι στην χώρα μας.
Η χολή βγαίνει τώρα μεταξύ τους, αφού και οι δύο πλευρές παλεύουν για το ποιος θα έχει την κηδεμονία στο προτεκτοράτο που τείνει να δημιουργηθεί με την ατολμία της ελληνικής κυβέρνησης...
Ταυτόχρονα, ωστόσο, κανείς δεν θέλει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, ώστε να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση.
Όπως έχουμε αναφέρει, οι μεγαλύτερες αλήθειες -για πολλούς εδώ και καιρό αυτονόητες- βγαίνουν στο φως από έντονες πολιτικές κόντρες. Βάσει δημοσιεύματος του γερμανικού Spiegel, η Τρόικα έχει καταστεί «πιόνι πολιτικών συμφερόντων» και οι ελεγκτές της παίζουν «πολιτικά παιχνίδια» εις βάρος της Ελλάδας, ενώ υποτίθεται μόνο η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ελληνικό λαό.
Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ακόμα και με παραίτηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Βέβαια χρησιμοποιώντας η Γερμανία κράτη-δορυφόρους (Σλοβακία), δεν αφήνει τους Έλληνες να ησυχάσουν, προκειμένου να παραμείνουν «πιστοί και υπάκουοι εταίροι», επισείοντας τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι το χάσμα μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ βαθαίνει, μιας και το Βερολίνο δεν θέλει να χαθεί η γερμανική πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη. Είναι εύλογο πως με την υπέρ-συγκέντρωση εξουσιών στην ΕΚΤ αλλά και την ενδεχόμενη αντικατάσταση της Ε.Ε. με την Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση, θα πληγούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα του Βερολίνου, αφού οι εξουσίες και η επιρροή του στην Ευρώπη θα μειωθούν σημαντικά.
Ο Τζορτζ Σόρος διαβάζοντας, στις αρχές του καλοκαιριού, ανακοίνωση από μια κόλλα χαρτί, προειδοποιώντας αλλά και εμμέσως απειλώντας τους πρώην αλλά και νυν συνεργάτες του, τόνισε ότι το Φθινόπωρο η κρίση θα κορυφωθεί. Με λίγα λόγια είχε δώσει διορία σε Βερολίνο να υποχωρήσει σε εθνικές πολιτικές.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και εάν κάποιος δεν υποχωρήσει…
ΠΥΓΜΗ.gr