Κάμερον: Ασχολούμαστε με την Ελλάδα ενώ η Κίνα γιγαντώνεται

Κάμερον: Ασχολούμαστε με την Ελλάδα ενώ η Κίνα γιγαντώνεταιΆνευ νοήματος χαρακτήρισε τη συζήτηση για την Ελλάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.
«Πηγαίνω σ΄αυτές τις Συνόδους Κορυφής όπου μιλάμε ατέλειωτα για την Ελλάδα, την ώρα που στην άλλη άκρη του κόσμου η Κίνα αναπτύσσεται τόσο γρήγορα που δημιουργεί κάθε τρεις μήνες μια οικονομία στο μέγεθος της Ελλάδας...
Δεν πρόκειται, ως πρωθυπουργός να επιτρέψω τη χώρα μου να μπει σ΄αυτή τη λογική», σημείωσε ο κ. Κάμερον σε μία αποστροφή γνήσιου βρετανικού ευρωσκεπτικισμού.

Κατά τα άλλα προειδοποίησε ότι η Βρετανία πρέπει να λάβει δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις προκειμένου να μην καταποντιστεί.

«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι η εξής: Η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισ. στερλινών στις κοινωνικές δαπάνες και αφορούν κυρίως προνοιακά επιδόματα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε πως η Βρετανία θα καταφέρει να βγει από την κρίση «δουλεύοντας σκληρά, δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, υπηρετώντας τους άλλους».