Με 72 εκατ. ευρώ αγοράζει η Aegean το 100% της Olympic Air

Τίτλοι τέλους και για την νέα Ολυμπιακή «Olympic Air» που «ευδόκησε» να λειτουργήσει διαρκώς συρρικνούμενη για μια περίπου 2ετία υπό τις εντολές του πάλαι ποτέ «σωτήρα» της κ Ανδρέα Βγενόπουλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ,σε σύσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών της Olympic Air που ολοκληρώθηκε προ ολίγου ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ Μαλαματίνα...
ότι η εταιρεία πωλείται κατά 100% στην μέχρι πρότινος ανταγωνίστρια της εταιρεία Aegean Airlines κατά 100% αντί ποσού 72 εκατ.ευρώ .

Σύμφωνα με τα σχέδια των διοικήσεων των δύο εταιρειών ,σε πρώτη φάση η Olympic Air θα λειτουργήσει ως θυγατρική της Aegean Airlines ενώ οι διαδικασίες συγχώνευσης θα ξεκινήσουν από την ενοποίηση του management. Αυτό βεβαίως θα σημάνει και νέες απολύσεις προσωπικού ,που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 10%-12% επί του συνόλου των εργαζομένων και των δύο εταιρειών

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ,όλα τα παραπάνω κοινοποιήθηκαν στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ως δεδομένα τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2011 είχε «μπλοκάρει» την πρώτη προσπάθεια συγχώνευσης των δύο εταιρειών για λόγους ανταγωνισμού απαγορεύοντας μάλιστα και τη συνεργασία τους για μία 2ετία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ,το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί στην παρούσα φάση με προσφυγή στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι θα ξεπεραστεί έτσι η σκόπελος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Τέλος η πλήρης συγχώνευση των δύο εταιρειών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο.