Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γεμίζει ο Τειρεσίας

Τον τελευταίο χρόνο με τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και καταστήματα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, μεγαλώνει και ο αριθμός των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία. Ήδη ο αριθμός τους ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο φυσικά και ....
νομικά πρόσωπα.

Πως αναφέρει και το zougla.gr τους τελευταίους 9 μήνες το ποσό από τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν το 1,25 δισ. Ευρώ, ενώ 199.623 νέες καταχωρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων μπήκαν στον Τειρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., τον Σεπτέμβριο σφραγίστηκαν 7.601 επιταγές συνολικού ύψους 78,349 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 25% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και κατά 36,3% σε ετήσια βάση.

Πως μπαίνει κάποιος στη λίστα του Τειρεσία

Το όριο εγγραφής στον Τειρεσία είναι τα 2.000 ευρώ, ενώ όσοι εγγράφονται για ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια παραμένουν εντός «μαύρης λίστας» για δύο χρόνια, ανεξαρτήτως του πότε θα πληρώσουν.

Με την κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ωστόσο αν και είχαν αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.