Τα πακέτα



 Γράφει ο Γιώργος Καρανάσιος

Υποτίθεται, ότι μετά την ελεγχόμενη χρεοκοπία, η χώρα, έπρεπε, σταδιακά, να σχεδιάζει το μέλλον της  στα πρότυπα μιας οργανωμένης και δημοκρατικής πολιτείας. Αντί αυτού ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Το σαπιο-σύστημα με τις πελατειακές δομές, τα προνόμια και τις διασυνδέσεις με τις επιχειρηματικές ελίτ και τα ΜΜΕ κρατά όμηρο το κράτος και όλους μας.
Κάθε μέρα νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα, για να μην αποκαλυφθούν, περαιτέρω, οι παραπάνω σχέσεις και σπάσουν τους δεσμούς και τις διασυνδέσεις με τους πελατειακούς μηχανισμούς. Τελευταίο επικοινωνιακό κατόρθωμα, οι ...........
λίστες, που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν στη δημοσιότητα με φοροφυγάδες, για να ισορροπήσει το φιάσκο του πολιτικού συστήματος με τους λογαριασμούς πολιτικών προσώπων στην Ελβετία και αλλού.  
Κερδίζουν πολιτικό χρόνο για την πάρτι τους. Πολιτικός χρόνος, που είναι πολύτιμος, για να φτιαχτεί ένα πολιτικό σύστημα κοινωνικά καταξιωμένο.
Η τριτοκομματική κυβέρνηση συνεργασίας, όμηρος του φαύλου κύκλου για τρεις μήνες ασχολείται με τα ¨πακέτα¨.  Με το πακέτο των 11, 7 δις, για να εξαθλιώσει τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες και τους πραγματικά εργαζόμενους και με το δεύτερο πακέτο το κρυφό με τα κλοπιμαία και τα προνόμια των εκλεκτών του σαπιο-συστήματος. Στην ουσία ασχολείται μ’  ένα πακέτο: πώς θα μεταφέρει τα τελευταία ψίχουλα από τα συνήθη υποζύγια στο πακέτο των κλοπιμαίων, των προνομίων και των τοκογλύφων.
Προσπάθησαν  αυτό τον καιρό, οι κυβερνώντες, μαζί με τα φίλια ΜΜΕ να διχάσουν τους εργαζόμενους για το δίκαιο του αποτελέσματος, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές», «γκρίζες ζώνες»  ( πολιτικές απατεωνιές και επικοινωνιακές τακτικές ), ή βάζοντας μαζί τα χλωρά, το 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους,  που αδυνατούν να πληρώσουν στο ακέραιο ακόμη και μία δόση (!) του φόρου εισοδήματος με τα απανωτά χαράτσια (ΔΕΗ, μπλοκάκια κ.λ.) με τα ξερά τους ευνοούμενους και προνομιούχους του συστήματος και τέλος, να δημιουργήσουν εφήμερες εντυπώσεις, χωρίς καμία ουσία.
Το μοναδικό πρόβλημα, που απασχολεί την εσωτερική και εξωτερική τρόικα, ως αρπαχτικά, είναι, αν θα γραπώσουν τα συμφωνηθέντα στο δεσμευτικό χρονικό όριο, όπως υπογράφτηκε και δεσμεύτηκε  με τους εκπροσώπους των δανειστών, ή με επιμήκυνση του χρονικού ορίου, που θα παρουσιαστεί ως «μεγάλη επιτυχία», ότι προήλθε μετά από διαπραγμάτευση, ήδη στην Πορτογαλία δόθηκε, για να προστεθούν και άλλες «ισοδύναμες» αρπαχτές στην πορεία.
Αντί να συγκρουστεί η τριτοκομματική κυβέρνηση συνεργασίας με το λόμπυ των προνομιούχων, έχει συμμαχήσει μαζί τους και εξαπολύει πογκρόμ κατά συνταξιούχων, εργαζομένων, εξαθλιωμένων πολιτών και δήθεν «συντεχνιών»  στο δημόσιο τομέα και αφήνει τη μεγαλύτερη συντεχνία στη χώρα μας, τη συντεχνία των εφοπλιστών να απολαμβάνει τα προνόμια.
Προκαλούν  ακόμη γέλιο τα εισοδήματα μερικών επαγγελματικών ομάδων μετά από δύο φορολογικά νομοσχέδια, εκατοντάδες νομοθετικές παρεμβάσεις και 4. 000 περίπου σελίδες νομοθετικού περιεχομένου στα 3 χρόνια για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Περίπου 460.000, οι μισοί από το γενικό σύνολο, δήλωσαν ετήσιο εισόδημα 7.500 ευρώ, το οικονομικό έτος 2011. Λιγότερα και από τους υπαλλήλους τους. Εισφορές για παράδειγμα, που επιβλήθηκαν στα μεγάλα σκάφη αναψυχής με ειδικό νόμο το 2010, δεν έχει εισπραχθεί μέχρι τώρα, ούτε ευρώ, γιατί δεν έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Μεγάλοι εκδότες δηλώνουν εισοδήματα αναξιοπαθούντων, έτοιμοι για συσσίτιο. Διαβάζουμε ακόμη, ότι  μεγαλοεφοπλιστής, που του υπεβλήθηκε προ διετίας, πρόστιμο 40 εκατομμυρίων (!) για αγορές ακινήτων, που περνούσαν σε offshore εταιρείες, χωρίς να έχει καταβάλλει, ούτε ένα ευρώ φόρο στο ελληνικό δημόσιο, ετοιμάζεται,  ν’  αγοράσει νόμιμα, τώρα, ένα μεγάλο φιλέτο του δημοσίου.
Και η ληστεία συνεχίζεται με την πολιτική των περιβόητων ισοδύναμων μέτρων.

Ακόμη και η Κομισιόν ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, αποκαλύπτοντας, ότι με έγγραφο στις 17 Αυγούστου διατυπώνει 35 ερωτήματα προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές και προνόμια των εφοπλιστών και ζητεί να καταργηθούν. Και προειδοποιεί, αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, η Ελλάδα θα παραπεμφθεί  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η Κομισιόν θέτει ακόμη ζήτημα συμβατότητας των φοροαπαλλαγών, που απολαμβάνουν τόσο οι ναυτιλιακές εταιρείες, όσο και ο φορολογικός «παράδεισος» των σκαφών αναψυχής με τον «μανδύα» των περίφημων Ν.Ε.Π.Α. ( Ναυτιλιακές Εταιρείες Πλοίων Αναψυχής ) με την κοινοτική νομοθεσία.
Δυστυχώς, τα φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα για τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν καλύπτουν την απάτη των ισοδύναμων μέτρων. Φαίνεται, ότι με την ανακοίνωση του πακέτου της απάτης,  θα ανοίξουν κύκλο εξελίξεων και συζητήσεων στα δικά τους ΜΜΕ, που ελέγχουν για αποπροσανατολισμό. Ανασχηματισμός, αλλαγή του εκλογικού νόμου, βρίσκονται ήδη στο τραπέζι των εσωκομματικών και διακομματικών αναζητήσεων, ενώ θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και για τον διάδοχο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όλα στο παιχνίδι, για να τελειώσει πάση θυσία η συμφωνία με τους δανειστές, να πληρώσουν και αυτό το πακέτο τα γνωστά υποζύγια του συστήματος, αφήνοντας απ΄ έξω τους προνομιούχους, να κερδηθεί χρόνος  εξουσίας και να χαθούν σιγά, σιγά με τον καιρό τα ίχνη των κλοπιμαίων, μεταφέροντας τα, οι πολιτικοί και οι κρατικοδίαιτοι  φίλοι τους, επιχειρηματίες σε σίγουρους προορισμούς.
Και επειδή η κυβέρνηση διαψεύδει, ότι δεν θα υπάρξει επόμενο πακέτο μέτρων – μεταρρυθμίσεων σε βάρος του λαού, έρχονται οσονούπω και τ’  άλλα ( φορολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά, κ.λ. ), όπως συμβαίνει πάντα με τις αναξιόπιστες κυβερνήσεις και τους πολιτικούς, που την στηρίζουν, εδώ και χρόνια.

Τα πακέτα με τα βάρβαρα μέτρα θα τα έχει ο λαός και τα πακέτα με τα ευρώ, οι τράπεζες και τα λαμόγια.


  ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –
gkaranasios24@gmail.com