Το αργεντίνικο ταγκό του Αλέξη

Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί εξανέστησαν ορισμένοι με όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί Αργεντινής. Τα βήματα του Ταγκό ακολουθεί ο άνθρωπος, εκφράζοντας αυθορμήτως την επιθυμία του, κι αυτοί δεν έχασαν την ευκαιρία να μπουν μπροστά του για να τον κάνει να μπερδέψει τα βήματα...


Τι είπε δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας και έγινε χαμός στην πολιτική πίστα; Είπε: «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή». Ε, και, που είναι το κακό. Μαθήματα χορού κάνει ο άνθρωπος, έκανε και μια αισθησιακή φιγούρα παραπάνω, και όλοι έσπευσαν να προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στις χορευτικές του δηλώσεις. Εκτός αυτού του προσήψαν και δόλο. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτοσχεδιάζει, όπως θα έκανε κάθε χορευτής Αργεντίνικου Ταγκό στη θέση του. Το λάθος του είναι ότι, αντί να χορεύει κατά μήκος της γραμμής, δηλαδή αντίθετα με τη φορά του ρολογιού, αυτός χορεύει στο κέντρο της πολιτικής πίστας. Για τους γνωρίζοντες, στο κέντρο της πίστας χορεύουν συνήθως όσοι είναι αρχάριοι και δεν γνωρίζουν καλά τους κανόνες.

Ειδικά όμως στην περίπτωση του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος συν τοις άλλοις θέλγεται και από το «Ταγκό του Τσε», οι κινήσεις του δεν δείχνουν μόνο αρχάριο. Αποκαλύπτουν και κάποιον ο οποίος παρασυρόμενος από το ρυθμό, επιδεικνύει διάφορες χορευτικές δηλώσεις που χρειάζονται αρκετό χώρο. Όπως λένε όσοι θεωρούν πως το Ταγκό πρέπει να συμβαδίζει με την ταχύτητα που επιβάλλει η μουσική του, είναι γενικότερα αποδεκτό να σταματήσει κανείς για λίγο να κινείται στη γραμμή κατά μήκος, ώστε να χορέψει με στατικές δηλώσεις-φιγούρες. Ωστόσο, δεν πρέπει να εμποδίζει τα υπόλοιπα ζευγάρια. Προφανώς ο κύριος Τσίπρας χρειάζεται χώρο για να μείνει μόνος στην πίστα. Σκασίλα του για τα άλλα ζευγάρια. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει τις φιγούρες του ώστε να προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές στη μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

statesmen.gr