Πέρασαν χειροπέδες σε άνεργο πατέρα επτά παιδιών για χρέος 5.000 ευρώ!

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν άνεργος πατέρας επτά παιδιών συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους... 5.000 ευρώ....


Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν ο Μηνάς Χατζηδάκης αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στην ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που διατηρούσε από το 2008, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η επιχείρηση άφησε πίσω της μόνο χρέη και ο κ. Χατζηδάκης ήταν πλέον άνεργος ο οποίος έπρεπε να βρει τρόπο να θρέψει τα επτά παιδιά του.

Την Τρίτη το βράδυ όμως μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς τον επισκέφθηκε η Ασφάλεια η οποία του ανακοίνωσε ότι ή θα πληρώσει τα χρέη ή θα οδηγηθεί στη φυλακη.

«Δεν τα έχω τα λεφτά, για να τα δώσω στο Δημόσιο. Είμαι νομοταγής πολίτης, αλλά αδυνατώ να αποπληρώσω τα χρέη μου, αφού είμαι άνεργος. Μόνο χρέη μου άφησε η επιχείρηση. Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε άνεργοι. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την αγορά βασικών αγαθών. Που να βρω 5.000 ευρώ για την εφορία;» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο protothema.gr, ο οποίος αδυνατεί να αποπληρώσει το χρέος, αφού τα τρία τελευταία χρόνια τον στηρίζουν οικονομικά τόσο οι φίλοι του όσο και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ύστερα από πρόταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, προς την εισαγγελία Ηρακλείου, ότι δηλαδή, ο οφειλέτης μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου, για να ξεχρεώσει την εφορία, η απόφαση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Συγκεκριμένα, ο πολύτεκνος πατέρας θα εργαστεί 380 ώρες στο δήμο, τέσσερις ώρες ημερησίως. Αντί χρηματικής αμοιβής θα ξεχρεώνεται κάθε μήνα μέρος της οφειλής του προς το δημόσιο, απευθείας από το δήμο της περιοχής του. Ο άνεργος πατέρας θα εργαστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου.