Υποβρύχιο ρομπότ από μαθητές της Αλεξανδρούπολης

Μαθητές διαφόρων Λυκείων της Αλεξανδρούπολης κατασκεύσαν υποβρύχιο ρομπότ στα πλαίσια του προγράμματος του εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών «Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος» του Ευγενίδειου Ιδρύματος.
Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών, Χρήστο Καραϊλανίδη, ήταν να εκπαιδευτούν οι μαθητές στην ομαδικότητα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...

Οι μαθητές αρχικά κατασκεύασαν το σκελετό του έργου, ενώ έπειτα θα εισάγουν σε αυτό αισθητήρες για να μπορεί το ρομπότ να κάνει μετρήσεις στο νερό, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτηση κάμερας αλλά και βραχίονα για περεταίρω χρήσεις. Όπως τονίσθηκε το ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλεκατευθυνόμενο.
Συνολικά οκτώ μαθητές από το 1ο, 2ο, 4ο Γενικό Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ και δυο μαθητές του 3ου Γυμνασίου, του τμήματος ρομποτικής, συνεργάστηκαν εθελοντικά στον ελεύθερό χρόνο τους (Σαββατοκύριακα και αργίες) και κατασκεύασαν το ρομπότ με υλικά που δόθηκαν από το Ευγενίδειο Ίδρυμα.
Η επίσημη παρουσίαση του 1ου σταδίου κατασκευής πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, ενώ όπως είπε ο κ. Καραϊλανίδης, «το Σεπτέμβριο ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στον εξοπλισμό του υποβρυχίου μηχανήματος με αισθητήρες μέτρησης πίεσης, φωτεινότητας, θερμοκρασίας, PH (οξύτητας) και μεταφοράς εικόνας».