Άναψε "φωτιές" ο Λοβέρδος

Την απόσυρση ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία, ζήτησε με εισήγησή του, που διένειμε και στις θυρίδες των βουλευτών, ο Ανδρέας Λοβέρδος...


Στην εισήγησή του ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει «αντιμεταρρυθμιστική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».

Όπως επίσης τονίζει ο κ. Λοβέρδος «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή, είναι η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται επίσης σε τριμελές διευθυντήριο που έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν πέρασε καν από υπουργικό συμβούλιο. «Για τους πολιτικούς, μόνος δρόμος είναι ο παρασιτισμός! Ιδού το δίδαγμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», αναφέρει επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τονίσει ότι ο νόμος 4009/2011 ούτε θίγεται ούτε και θα θιγεί και ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να γίνει συζήτηση σε τέσσερις συνεδριάσεις και όχι σε μια που προβλέπει η διαδικασία του κατεπείγοντος.