“Ναι” στη στρατηγική, “θα δούμε” για τα μέτρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αναφορικά με τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας...


Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνάντησής τους με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν στον πυρήνα της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί απέναντι στην τρόικα, ακόμη ωστόσο δεν έχουν καταλήξει στη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, γι’ αυτό και θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών, εντός των επόμενων ημερών.

“Κακώς μιλάτε για μέτρα”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελούν μια μονάχα από τις παραμέτρους της συνολικής στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του σχολίασε με νόημα ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει πολλά, μεγάλα και ακανθώδη προβλήματα.

statesmen.gr