Ρωσικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Αργά το βράδυ της Τετάρτης το ρωσικό καταδρομικό «Σμέτλιβι» πέρασε από τα στενά των Δαρδανελλίων πλέοντας νοτιοδυτικά. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο κινείται προς την θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοανατολικά της Λήμνου όπου παραμένουν ακόμη τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία. Πρόκειται για τα ρώσικα Αρματαγωγά «Filchenkov» και «Tsesar Kunikov» και τα ρυμουλκά «Shakhtar» και «Okhtensky» τα οποία πλέουν σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Λήμνου...

Σήμερα το ρωσικό καταδρομικό «Σμέτλιβι» αναμένεται να φτάσει στην περιοχή της Λήμνου και να συνενωθεί με τα υπόλοιπα ρωσικά πλοία Που σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρουν εκατοντάδες πεζοναύτες. Προορισμός η Συρία.
Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της ρωσικής Αεροπορίας, σμήναρχος Vladimir Drik, ανακοίνωσε την ένταξη των διηπειρωτικών βομβαρδιστικών Tu-160 σε περιπολίες στον Εύξεινο Πόντο, μία ώρα απόσταση από τις συριακές ακτές για το υπερηχητικό βομβαρδιστικό.
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στη Δύση, καθώς τα Tu-160 προορίζονται για «βαριές» αποστολές. Απ’ ότι φαίνεται η Μόσχα επιθυμεί να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και προ πάντων σε ΝΑΤΟ και Τουρκία.
Όπως έχουμε αναφέρει ο Ερντογάν σπεύδει άρον-άρον στη Ρωσία στις 18. Ιουλίου.