Ιαπωνικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων επέδειξαν ιάπωνες αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Hiroshi Toda, με.......
τους οποίους συναντήθηκε, για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «οι ιάπωνες αξιωματούχοι έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι ιάπωνες εξήγησαν πως -το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών τους παρουσίασε το πρόγραμμά και τους ενημέρωσε και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.