Ο Βενιζέλος θα στείλει ανοιχτή επιστολή στους Ελληνες

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί τους στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μέσα από την επιστολή του να εκπέμψει μηνύματα τόσο για την κρισιμότητα της ψήφου των επικείμενων εκλογών όσο και για την ανάγκη ενίσχυσης του......
κόμματός του ως την πλέον αξιόπιστη πολιτική δύναμη του τόπου.
Αναμένεται επομένως να επαναλάβει ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι το «ευρώ ή δραχμή» αλλά το εάν η χώρα θα καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση ή εάν θα επιλέξει τον δρόμο της αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης με επίκεντρο τα έξι σημεία που έχει προτείνει δημοσίως το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος θα τονίσει επίσης ότι θα πρέπει να σχηματιστεί μία υπεύθυνη κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς διευκρινίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Θα επισημάνει ωστόσο ότι δεν θα καταλάβουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικούς θώκους, ούτε θα ασκήσουν κυβερνητική εξουσία διότι «δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, ούτε είναι αυτό που θέλει ο κόσμος».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει έμφαση και στο γεγονός πως δεν επικαλείται τώρα –μετά την εκλογική συντριβή- την αναθεώρηση των όρων του Μνημονίου τονίζοντας ότι κατά την φάση της διαπραγμάτευσης «δεν είχε μειωθεί το χρέος, ούτε οι τόκοι» και επιπροσθέτως η χώρα «δεν είχε λύσει τα ταμειακά προβλήματα, ούτε είχαν σωθεί οι τράπεζες».