Ότι έχουμε μπλέξει, το ξέρουμε...

 Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Ακούγοντας τον κ. Βενιζέλο να ξετυλίγει τις χάρες του πολιτικού του ταλέντου με τις ασκήσεις πίεσης στην ελληνική κοινωνία και με αφορμή την ανάγκη συγκρότησης μιας σταθερής κυβέρνησης, πιστοποιούμε για άλλην μία φορά την αρχική μας εκτίμηση: Δυστυχώς, μπλέξαμε!

Δεν θα χρεώσουμε στον κ. Βενιζέλο το ναυάγιο της χώρας. Σε καμία περίπτωση. Αλλά δεν είναι δυνατόν σε.........
μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα να παίζει ο κ. Βενιζέλος ζάρια στην πλάτη μας.

Καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι της αυτοκρατορικής σχολής. Να προσέχει, όμως. Διότι μπορεί πράγματι ο κ. Τσίπρας να είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος το παλιό ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάμε στους άλλους. Για την Νέα Δημοκρατία ο λόγος. Το τι πρέπει να κάνουν το γνωρίζουν. Μεγάλα παιδιά είναι ξέρουν τι πως και γιατί. Να έχουν μόνο υπόψη τους ότι η ζωή έχει προχωρήσει και οι κρίσιμες αποφάσεις δεν λαμβάνονται πλέον στις κοινωνικές συγκεντρώσεις του Κολεγίου Αθηνών.

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός θα δεχτεί πολιτικές και πρακτικές της δεκαετίας του ‘50.

Η καλύτερη λύση είναι μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως σωστά το έθεσε χτες ο κ. Σαμαράς, αλλά με την συμμετοχή αρκετών τεχνοκρατών. Δεν φτάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό για να σχηματίσει μία αξιόμαχη και αποτελεσματική κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας είπε χτες: «Κάποιοι νόμισαν ότι κέρδισαν τις εκλογές». Κάνει φανερό το τι σκέφτεται. Και τι σκοπεύει να κάνει. Αν νομίζουν όλοι οι άλλοι ότι θα τον αντιμετωπίσουν με χορούς των κυριών της λεγόμενης καλής κοινωνίας του Κολωνακίου, κάνουν λάθος. Κι ακόμη χειρότερα, στρώνουν τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει στις επόμενες εκλογές μία άνετη πλειοψηφία και μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Έχουμε μπλέξει, το ξέρουμε εδώ και καιρό. Το ερώτημα είναι πως θα ξεμπλέξουμε.

Θανάσης Μαυρίδης



Πηγή:www.capital.gr