Ο πολιτευτής βγήκε παγανιά

 Γράφει η  Βίκυ Στεφανή

Είναι απορίας άξιον το γεγονός πώς, μετά από όλα αυτά, οι υποψήφιοι βουλευτές (πρώην και επίδοξοι) όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων τολμούν και ξανα-βγαίνουν στις γειτονιές, επισκέπτονται καταστήματα, σφίγγουν χέρια, μοιράζουν φυλλάδια με βαρύγδουπα βιογραφικά και υποσχέσεις, παρενοχλούν με τηλεφωνήματα και μηνύματα και αίφνις, χωρίς καν να σε ρωτήσουν για τα .........
προβλήματα σου, εμφανίζονται σαν από μηχανής θεοί που (αυτοί και το κόμμα τους) θα λύσουν στο άψε-σβήσε, μετά τις εκλογές, αρκεί να τους ψηφίσεις!
Είναι καιρός να μάθετε, αγαπητοί υποψήφιοι, ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε στις γειτονιές μας, στις δουλειές μας και στα βάσανά μας όλο το προηγούμενο διάστημα που εσείς «ασκούσατε» τις πολιτικές σας (κατόπιν της εντολής μας βέβαια) και αν μη τι άλλο μας προσβάλλει το γεγονός ότι μας θυμάστε μόνον όταν θέλετε να ζητήσετε την ψήφο μας. Είστε υποκριτές!
Από την άλλη είναι δυνατόν, σε μια περίοδο που ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει (μετά συγχωρήσεως) το σκατό του παξιμάδι, εσείς να σπαταλάτε τα χρήματα του ελληνικού λαού (γιατί ακόμη και όσοι αυτο-χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, το κάνουν χάρη στις υπέρογκες βουλευτικές αποζημιώσεις, χωρίς να υπολογίσουμε και όλα τ’ άλλα: αυτοκίνητο, γραμματείς και φαρισαίους…) και μαζί με το κόμμα σας να σκορπάτε το χρήμα της επιχορήγησης και να ρυπαίνεται τις πόλεις μας με γεμάτα ψεύτικες υποσχέσεις έντυπα, πλαστικά σημαιάκια, ηχηρά μεγάφωνα και προσβλητικές για τη νοημοσύνη μας διαφημήσεις… Είστε κλέφτες!
Δεν έχετε ακόμα πάρει είδηση πόσο έχει απαξιωθεί τον τελευταίο καιρό η πολιτική και οι πολιτικοί; Αναρωτηθήκατε γιατί, ή σας βολεύει η μόνιμη δικαιολογία ότι για τα δεινά της χώρας ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο τα αντίπαλα κόμματα; Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι ο κόσμος σιχάθηκε να παρακολουθεί το «στημένο» παιχνίδι σας, να ακούει τα βαρύγδουπα λόγια σας και να λούζεται τις συνέπειες της αναξιοπρέπειάς σας… Είστε ψεύτες!
Δεν ντρέπεστε να κυκλοφορείτε από κανάλι σε κανάλι, όχι για να διακηρύξετε τις ιδέες και τις θέσεις σας αλλά κοκορομαχώντας δίνοντας την εντύπωση ότι το μόνο που σας νοιάζει είναι να χτυπήσετε μεγαλύτερα πονταρίσματα!  Πού ζείτε; Δεν βλέπετε ότι τις παλιές, «καλές» πρακτικές που μια ζωή χρησιμοποιούσατε τις έχει ξεράσει η κοινωνία; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από αλήθειες και συγκεκριμένες λύσεις στα τραγικά προβλήματά του και έχει βαρεθεί να ακούει τις αλληλο-κατηγόριες σας; Και όλοι εσείς, οι νέοι «στο επάγγελμα» δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πολίτες ζητούν όχι μόνο νέα, άφθαρτα πρόσωπα, αλλά κυρίως φρέσκιες και τίμιες πρακτικές. Είστε ξεπερασμένοι!
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών η πολιτική σ’ αυτή τη χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν οι πολιτικοί της. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε αυτό, αγαπητοί συμπολίτες μου, όσο περισσότερο το διεκδικήσουμε (διαμαρτυρηθείτε! Πέστε κατάμουτρα στον υποψήφιο της περιφέρειάς σας αυτό που πιστεύετε) τόσο μεγαλώνει η ελπίδα κάποτε να το πετύχουμε! Μην αφήνετε να υποτιμούν πλέον την νοημοσύνη σας και όσο για σας, αγαπητοί πολιτευτές, αλλάξτε τροπάρι, γιατί η πατρίδα (που όλοι τη σωτηρία της διαρκώς «επαγγέλεσθε»), αν μείνετε ίδιοι, δεν θα σας πλέον έχει ανάγκη…