Συζητουν κυβέρνηση έξι μηνών με τεχνοκράτες

Αποδέκτης πρότασης από συνεργάτες του στην Προεδρία να προτείνει (εναλλακτικά στην πρόταση για οικουμενική)  τον σχηματισμό  μιας κυβέρνησης  περιορισμένης θητείας (6 μηνών κατά πάσα πιθανότητα)   που θα αποτελείται  αποκλειστικά από τεχνοκράτες, έχει γίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας,  σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.
 
H κυβέρνηση αυτή θα είναι «ειδικού σκοπού» αλλά με κύριους  στόχους που θα μοιάζουν με αυτούς της οικουμενικήςΟ πρώτος στόχος θα είναι η  παραμονή στο ευρώ, την ίδια στιγμή που τα......
«σύννεφα»  έχουν πυκνώσει και  ολοένα και περισσότεροι σε διεθνές επίπεδο προβλέπουν  την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Παράλληλα, θα πρέπει να βρεθεί λύση σε πιεστικά δημοσιονομικά προβλήματα, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα  αρκούν τα πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
 
Στόχος μπορεί να είναι και η διαπραγμάτευση (αλλά όχι  και η  καθολική «απαγκίστρωση» ) συγκεκριμένων σημείων του δεύτερου Μνημονίου, που σήμερα εκτιμάται  ότι επέτειναν την ύφεση και προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών, χωρίς αντίστοιχο δημοσιονομικό όφελος  (όπως οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις).
Προηγουμένως πάντως αναμένεται να εξαντλήσει ούτως ή άλλως τις προσπάθειες ο κ. Παπούλιας για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, εάν τελικά δεχτούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδεχομένως, την μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν. Αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής  δεν το δέχονται… 

Εάν τελικά κάνει δεκτή την πρόταση των συνεργατών του ο κ. Παπούλιας και  καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση στη  βραδινή σύσκεψη,  ενδιαφέρον θα έχει η στάση των κομμάτων που επεδίωκαν την συγκρότηση οικουμενικής  κυβέρνησης και εάν θα την  αποδεχτούν. Εάν ούτε και αυτό το σενάριο «περπατήσει», μόνη λύση που απομένει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό ανώτατο δικαστικό λειτουργό  και  η διενέργεια εκλογών.