Ωμή παρέμβαση Λαγκάρντ: Ζητά κυβέρνηση συνεργασίας!

«Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να ισχυροποιήσει και να είναι οδηγός στη δύσκολη δοκιμασία που πρέπει να κάνει η χώρα», τόνισε... η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Brookings Institute.

«Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα» πρόσθεσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.....


«Το θάρρος των Ελλήνων είναι σημαντικό και πρέπει να αναγνωριστεί», επισήμανε παράλληλα, αναφερόμενη συγκεκριμένα στους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους και όσους όπως, είπε «πληρώνουν τους φόρους τους και δέχονται τη θυσία των περικοπών σε συντάξεις και σε μισθούς»

Είπε ακόμη ότι η διεθνής κοινότητα θα εκλάβει ως θετικό δείγμα κάθε πρόοδο στον τομέα της συλλογής φόρων και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιδεινωθεί η κρίση στην Ευρώπη και ζήτησε να αυξηθούν οι πόροι του ΔΝΤ, ώστε ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά του, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προστασίας για κάθε χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.