Μόνο η ανάπτυξη σας σώζει!

"Tο Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν μπορεί από μόνο του να παραμερίσει τις αιτίες της κρίσης, αλλά πρέπει να συμπληρωθεί από δεύτερο πυλώνα, ο οποίος θα δίνει οικονομική ώθηση", τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικρατέστερος για το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρικ, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Handelsblatt"...


"Μόνον έτσι θα μπορέσουν, χώρες με υψηλό χρέος, να ανακάμψουν", προσθέτει ο κ. Στάινμπρικ και σημειώνει ότι πρέπει μια χώρα, όπως η Ελλάδα, να μπορεί "να απελευθερωθεί από τη συγχρηματοδότηση κονδυλίων στα ευρωπαϊκά ταμεία, ώστε κοινοτικά και κρατικά προγράμματα να μην μένουν στάσιμα, αλλά να προωθούνται".

Το στέλεχος του SPD ζητεί την περαιτέρω δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη εφαρμογής δυναμικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Δέχεται, πάντως, ότι "η διαχείριση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, από γερμανικής πλευράς, συμβάλλει προς την κατεύθυνση της επίλυσής της", αλλά εστιάζει την κριτική του σε όσα στοιχεία, όπως λέει, δεν περιλαμβάνει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.