Δεν βοηθάνε πλέον τα φτωχά κράτη

Πολλές ΜΚΟ έκρουσαν σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου, ύστερα από έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης(ΟΟΣΑ), η οποία έδειξε ότι η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε την οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι πλούσιες χώρες στα πιο φτωχά κράτη του κόσμου.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ, κατέδειξε ότι μόνο τρία ευρωπαϊκά κράτη αύξησαν πέρυσι, σε σύγκριση με το 2010, τα ποσά που διέθεσαν για τους φτωχούς και είναι: η Ιταλία κατά 33% --κυρίως μέσω της διαγραφής χρεών-- η Σουηδία κατά 10,5% και η Γερμανία κατά 6%....


"Η διεθνής οικονομική κρίση εκμηδενίζει την ευρωπαϊκή βοήθεια προς τα φτωχά κράτη στον πλανήτη", δήλωσε η Concord Europe, ομοσπονδία μη κυβερνητικών οργανώσεων υπέρ της παγκόσμιας ανάπτυξης.

"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τελούν υπό πίεση, αυτό είναι κατανοητό, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν ότι για να παταχθεί η φτώχεια διεθνώς είναι πολύτιμα τα αναπτυξιακά προγράμματα, η δωρεάν βοήθεια ανακουφίζει τους φτωχούς στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν κι αυτοί την κρίση", πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Concord, Ολιβιέ Κονσόλο.