Με καταιγίδες και ανέμους «ξύπνησε» η Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε πτώση...


Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τη ραγδαία αλλαγή του καιρού και τους θυελλώδεις ανέμους που σηκώθηκαν στα πελάγη. Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου για Πάρο - Νάξο από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τις 9 το πρωί μετατέθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων Θεολόγος, Πηνελόπη και Superferry από το λιμάνι της Ραφήνας.

Οι επιβάτες, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.